MJESTA ZA MLADE GLAZBENIKE

Bonn/U okviru internacionalnog festivala „Beethovenfest Bonn 2012“ koji traje od 7. rujna  do 7. listopada 2012  godine, održane su, već tradicionalno u prvu subotu festivala,  »Bühne frei für Beethoven«. U vrlo šarolikom programu od klasike do popa. na osam pozornica nastupilo je preko 1400 mladih glazbenika.
Kako su na otvorenju festivalskog programa naglasili gradonačelnik Bonna Jürgen Nimpsch i intendantica festivala Ilona Schmiel, u proteklih devet godine, koliko se »Bühne frei für Beethoven« održavaju, sudjelovalo je skoro 10 500 učenika i studenata glazbe. Zahvaljujuci vrlo lijepom vremenu za održavanja festivala, preko 60 sati glazbe u centru Bonna čulo i gledalo oko 135000 gledatelja i slušatelja.

U programu ovogodišnjih »Bühne frei für Beethoven« sudjelovali su po prvi puta i učenici Glazbenog studija Werner iz Bonna. Grupa hrvatskih roditelja i djece okupljenih u Glazbenom studiju Werner, prihvatili su inicijativu profesorice Mirjane Werner i marljivo vježbali svoj program za ovaj nastup. Djela Johana Sebastiana Bacha, Lugwiga van Beethovena i Ive Lhotka-Kalinskog, po prvi puta na ovome festivalu i jednoga hrvatskoga skladatelja, svirali su mali klaviristi: Gabriela Leovac, Mateja Krajina, Luka Marić, Ana Werner i Robert Werner. (A.M. Večernji list)

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments