POSREĆILO NAM SE

NAŠA NOVA SURADNICA, DOPISNICA IZ ENGLESKE: ANA KOLAK
Berlin/
Tek bijasmo kod pripreme završne večeri Das Tagebuch aus Amerika, naše Antonije Tustonjić, kad posredno i sasvim slučajno …obično je to tako …saznadosmo kako 17-godišnja Ana Kolak, uskoro putuje u Englesku, na jednu školsku godinu. Raspitasmo se kod mame Marije, koja svira orgulje u crkvi svetog Bonifacija, pa saznadosmo kako će Ana biti na večeri s Antonijom Tustonjić i razgvorima o njenim američkim danima. I stvarno, Anu smo tad i susreli. Pokazala je kako joj se pročitano i viđeno dopada. I da  ne bi imala ništa protiv slične suradnje. Eto! Lijepo je čuti kako su naše prethodne suradnice-dopisnice, dobar primjer kojeg će i drugi mladi Hrvati rado slijediti.

Inače, Ana Kolak je rođena u Berlinu. Učenica je privatne berlinske katoličke gimnazije Canisius Kolleg . Kad su roditelji, Marija i Mirko Kolak ( porijeklom iz Roškog Polja) riješili kćerku poslati na jednogodišnje školovanje u Englesku, u izboru mjesta i škole, obratili su se kod za to specijalizirane agencije. I dobili više ponuda, pregledali više škola i …donijeli odluku. Ana ide u Isborn (Eastbourne), 40-tak kilometara od Londona. Škola u koju je stigla Ana je jedno impozantno zdanje. u njegovom sastavu je škola, internat, bazen, knjižnica, tereni za tenis …imaju pedagoga, mentora, kuće za djevojčice i kuće za dječake, oko 400-500 učenika …no, kako ne bismo sve već otkrili u ovom uvodu, pustimo nek nam Ana sama ispriča, gdje je, kako i zašto.

Eto! Mi dobili novu, mladu suradnicu: Anu Kolak, dopisnicu iz Engleske. Posrećilo nam se! Otvaramo novu rubriku naziva MOJI ENGLESKI DANI i Ani širimo ruke. Rekosmo: piši nam o svemu …i piši jezikom kojim želiš.

Evo, da se prvi put javim iz Engleske. Tu sam već skoro 2 tjedna. Stvarno je super, nisam očekivala da će mi tako  brzo biti tako dobro! Tu je skroz drukčije nego u Berlinu. Eto to je za prvi puta od mene. Ako imate ikakvih pitanja slobodno mi ih postavite i radoh ću odgovoriti!  Pozdrav iz Eastbourne!

Tako nam je kratko …i na hrvatskom jeziku! …pisala Ana Kolak neposredno po dolasku u Eastbourne. Očekujemo, radoznalo i radosno, Anino prvo duže javljanje u rubrici: Ana Kolak: MOJI ENGLESKI DANI.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments