VESELIM SE POVRATKU

MOJI ENGLESKI DANI

piše: Ana Kolak
Eastbourne – Berlin/ Evo me, opet sam u Berlinu! Zadnjeg tjedna u školi u Engleskoj su učitelji nastojali završiti gradivo predviđeno za ovu godinu da bi na osnovu toga mogli početi ponavljati i vježbati za završne ispite koji počinju ubrzo nakon što se vratimo u Eastbourne poslije Uskrsa.

Zadnji dan prije praznika smo imali samo tri sata predavanja. Nakon toga je bio skup cijele škole u “All-Saints church”, jednoj velikoj kapeli.

Direktor škole je održao govor u kojem je puno puta ponovio kako je važno puno učiti za vrijeme praznika kako bi dobili  što bolje ocjene na  završnim ispitima.

Nakon toga smo se Pauline i ja,  vratile u Nugent kuću, presvukle se, uzele kofere i prtljagu i uputile se prema stanici da uhvatimo vlak u 1:58 sati za Gatwick aerodrom.

Srećom, naši avioni su letjeli  u slično vrijeme, Pauline je letjela za Hamburg pola sata prije nego što sam ja sjela u avion i bila na putu kući.

Tu večer sam došla oko 9 sati u Berlin gdje su me čekale mama i sestre Tereza i Ivana. Bila sam sretna što sam se napokon vratila svojoj kući.

Ali za vrijeme ovih praznika morat ću dosta i učiti. Učitelji su nam dali puno zadaće da ne bih nešta zaboravili dok se ne vratimo nakon Uskrsa.

Još nečemu sam se veselila! Pauline  me je pozvala da je posjetim u Hamburgu za par dana. U utorak sam dakle uzela vlak za Hamburg Hbf gdje je me ona već čekala. Išle smo u šoping i pokazala mi je malo grad. Na večer smo išle u operu gledati balet “Tod in Venedig”. To je bilo super

Idući dan smo šetale kroz grad i pozala mi je rivu i Hafen City. Uvečer  smo bili s njenim roditeljima kod jednog Italijana. Makarone su bile izvrsne!

Danas oko 12 sati sam se već opet vratila za Berlin. 1 sat i 40 minuta su ovaj put brze prošli pošto sam napisala dva članka za francuski. Tata je došao po mene i eto me opet kod kuće.

Veselim se Uskrsu ali također …veselim se i vratiti u Eastbourne pošto mi prijatelijce od tamo, već fale!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments