UBRZATI PROŠIRENJE EU

tekst i foto: Josip Sever
Berlin/U Zakladi Heinrich Böll je održano predavanje i podijum diskusija koja je za temu imala ulazak Hrvatske u Europsku uniju 1.7.2013. -Hrvatska predzadnja stanica ili zadnja stanica proširenja EU na Zapadnom Balkanu?
Predavanje na ovu temu, održao je Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske. Nakon toga je vođena diskusija o proširenju Europske Unije u kojoj su pored Stjepana Mesića, sudjelovali i Zlatko Dizdarević, Foreign Policy Initiative, Sarajevo, te  Christoph Retzlaff iz Ministarstva vanjskih poslova Njemačke.
Zlatko Dizdarević je primijetio:- Više se ne govori o proširenju EU nego o odlasku Hrvatske s Balkana. Gdje ostaju oni koji ostaju, s kim ostaju, pod čijim nadzorom i na koji način će ostavljeni realizirati svoje veze i život? Stjepan Mesić je rekao: – Nakon ulaska Hrvatske u EU, ne smije se zaustaviti na proširenju EU u tom dijelu Zapadnog Balkana.
Na kraju …svi nazočni su bili mišljenja da proces proširenja treba ubrzati jer bi se time stabilizirala situacija u Regiji.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments