U ZEMLJI B(M)EDA I MLIJEKA

Piše: Sandra Marelja-Mujić
Popravio nam se rejting. I to ad hoc, bez nekih dugogodišnjih priprema, posve neočekivano i s malo truda. Do sada smo jedva imali za kruh, a sada nam teče mlijeko po poljima žita , onaj dio s medom još u pripremi. Nisam čula je li pčelari spremaju kakav državni udar.

Valjalo bi se na vrijeme pripremiti, iako smo navikli na osinjak u saboru i u političkom vrhu, pa već imamo solidnog iskustva sa tom vrstom.  Ne znam što mi teže pada pratiti, gorku satiru mljekara čije prolijevanje mlijeka sliči na perverzni performans u današnje vrijeme ili osinjak sapunicu u saboru sa pčelama koje puno zuje  a malo meda daju.

Zakuha se ovaj tjedan sve u šesnaest, iako bi se nekome izvana  tko prati naš tisak učinilo da u zemlji nemamo drugih izvanserijskih briga osim onih što će biti sa nogometnim klubom na jednom ili na drugom kraju Hrvatske i zašto nam se celebrity parovi svi rastavljaju . Napredni i u ovome, država koja ima stanovnika koliko Manhattan radnim danom, uspije imati i svoje celebrity parove.

Još do prije nekoliko dana su se  trošili sati smrtnoozbiljne rasprave o tome koliko imena netko može imati u osobnoj iskaznici, i koliko će to utjecati na porast bruto društvenog proizvoda, a sada smo se našli u raljama obavještajne afere, koja je svoje krakove (opet) protegla do nekih nekretninskih pikanterija političkih. Eto, na kraju sve bude politički obojeno i tko je gdje je i s kim kavu pio i tko gdje liježe, uvijek je netko nečiji, a ne može biti samo to što je i što predstavlja u svom javnom radu – sapunica par excellence.

Najimpresivniji nastup u potonjem slučaju imao predsjednik oporbene stranke od kojega se mjesecima čeka ikakav nastup, istup ili barem prestup. Kao pretila djevojčica koja iza zavjese čeka da napokon dođe njen red da otpleše dionicu na baletnoj sceni, zapetlja se o vlastite noge i nespretno vrati natrag.

Jedan dan je znao šta piše u izvješću o aferi prije drugih, sutra nije to znao nego su mu rekli drugi, treći dan je upravo saznao …propade nastup te izostade pljesak zbog kratkih nogu, kako izgleda. Konstruktivno-kritično, ozbiljno, perspektivno kakva oporba i treba biti.

Dvojac premijera i predsjednika je također imao impozantnu izvedbu na zajedničkoj pressici, dajemo im plusić za nastojanje da ipak slika ne ispadne iz okvira skroz jer se vidi da mogu jedan bez drugoga.

To sve skrenulo pažnju sa velikog vala nezadovoljstva koji se krenuo prelomiti preko speedy potpredsjednika i ministra gospodarstva,  jer se, eto i u Hrvatskoj otkrila topla voda i vezano uz to zaključilo da inozemne investicije u ove krajeve u potpunosti izostaju, a za to može biti kriv samo jedan, po dobro ustaljenom običaju. Ne mogu se načuditi tom trendu, pogotovo u zemlji iz koje mlad i obrazovan svijet želi glavom bez obzira pobjeći, pa šta je tim investitorima, zar ne vide da imamo najljepše more na svijetu?

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments