PORUKA ZBORA MLADIH

U POVODU SMRTI FRA STIPE ČIRKA, ZBOR MLADIH HKM BERLIN UPUTIO PORUKU SUĆUTI  PROVINCIJALU PROVINCIJE PRESVETOG OTKUPITELJA U SPLITU

Poštovani Oče provincijale,
povodom smrti fra Stipe Čirka Vama i svim franjevcima Provincije Presvetog Otkupitelja u ime Zbora Mladih Hrvatske Katoličke Misije Berlin želimo izrazit iskrenu i duboku sućut.
Fra Stipina nagla smrt je zboraše, naše obitelji, sve nas iznenadila i jako potresla.

Zbor mladih je bio jako povezan sa fra Stipom. Na njegov poziv su u travnju 2011. godine mlade djevojke po prvi put pjevale kao zbor mladih na sv. misi. Nikada nećemo zaboraviti fra Stipine riječi na svojoj oproštajnoj misi, kojima se posebno obratio zboru, rekavši, da 22. rujna 2011. pri nastupu na olimpijskom stadionu u pretprogramu sv. mise sa Papom Benediktom XVI., zbor ne predstavlja samo HKM Berlin, nego ciieli hrvatski narod. Iako je 2011. godine  napustio HKM Berlin, zbor mladih je uvijek ostao povezan sa fra Stipom.

Ostat će nam u trajnom sjećanju

• kao svećenik, koji je bio vjeran navjestitelj evanđelja
• kao vjeroučitelj, koji je sa posebnom ljubavlju pripremao naše mlade na sakramenat sv. Potvrde
• kao franjevac, pun radosti, oduševljavajuci svakog čovjeka svojim jedinstvenim osmjehom popraćenim lijepim riječima i šalama
• kao dobar,  jednostavan čovjek koji je imao veliko srca za sve ljude i našu domovinu

Pokoj mu vječni podario dragi Gospodin, neka mu bude nagrada!

Na njegov sprovod nažalost ne možemo doći, ali u duhu želimo biti sa svima Vama. Na svetoj misi zadušnici, koja će se slaviti u petak, u 18.30 sati za njega i u našoj misiji, Zbor mladih će se oprostiti od svoga fra Stipe sa njegovom omiljenom pjesmom “Gospodine, ti si pastir moj”.

U ime Zbora Mladih HKM Berlin i njihovih obitelji
Anica Krstanović
Suzana Smolković

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments