BOŽANSKE UBLEHE

Piše: Armin Pohara Kako se približavaju božićni praznici, vjerske vođe sve više upozoravaju kako je ovaj život, samo staza stradanja i patnje i da svaki vjernik treba nositi svoj križ (krst) ako želi naći pravu sreću na onom svijetu.

Nije mi jasna uloga Boga u ovoj njihovoj priči. Isti kažu kako je Isus nosio svoj KRIŽ za sve nas, kako bi preuzeo naše grijehe.

Postavlja se logično pitanje koja je od ovih kontradiktornih izjava svećenih lica točna, jer ako je Isus zaista nosio križ za sve nas zašto ga mi sada opet moramo nositi. Veliki je to teret za malog čovjeka.

Druga nelogičnost je i pomalo omalovažavanje uloge Boga u kreaciji svega na što se mnogi svećenici pozivaju. Zašto bi BOG kao superiorno biće stvorio čovjeka prema vlastitom liku da se pati za svog ovozemaljskog života i nosa križ.

U ovakvoj postavci stvari …Bogu se nezasluženo daju dimenzije nelogičnog i nepravednog bića koji stvara stvari iz dosade. Mislim da su patnju na ovom svijetu izmislili sami trgovci BOGOM i oni što se lažno predstavljaju da govore u njegovo ime.

Isto tako su izmislili i njihovo tumačenje RAJA gdje ćemo se …ako ih budemo slušali bezbrižno razbaškariti sve do nekog ponovnog života. Mnogi vjerski ljudi na ovaj način direktno čine BOGOHULJENJE.

Svatko onaj koji olako poziva ljude da se pate na ovom svijetu i to tumače kao normalno stanje Božje volje, i to baš u periodu kad bi se trebala slaviti veličina jednog od nas koji se družio sa Bogom i pozivao na ljubav i mir, slični su tapkarošima prije utakmice koji preprodaju karte za derbi kako bi ostvarili vlastitu dobit.

Nuditi RAJ poslije života kao dar za poslušnost, pokornost i trpljenje nepravde nema nikakve veze sa BOGOM. Život je RAJ i najviša volja, a na nama je da ga ispunimo pravim vrijednostima kako bi poslije lakše našli put do stvoritelja.

Samo oni koji ne priznaju da je OVO SAD najviše BOŽANSKO ČUDO, da je život rajski napitak koji se mora ispijati do posljednje kapi, mogu svoje sljedbenike olako slati u SMRT nudeći im ovozemaljske užitke i strasti.

Obećavati mi tamo na ONOM SVIJETU nešto što već postoji na ovom …u BOSNI se zvalo UBLEHOM!

Njih je ISUS zvao FARIZEJIMA!

Ovo je razlog i mjesto gdje se moja VJERA razilazi sa svim RELIGIJAMA!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jasna Župan
Jasna Župan
11 years ago

Slažem se u potpunosti …