PISMO DJEDU MRAZU

SBI portal

Ivan Ćebraja, Pejin
Dragi Djeda Mraze ! Bijo ti ja noćas kodbrata i tamo malo …ono znaš pop’li. Pečenca, rakija, sarma, muz’ka, francuska …znaš kak to već ide. Nego gledam onu dječ’cu sretna k’o pilići kad se izlegu, ispod bora rašćerupavaju darove. Gledam ja …misle djeca “kako je dobar Djed Mraz “! Ne znajući da smo to sve mi pokupovali.

Ne znaju jadničci da sam cijelu dnevnicu u Njemačkoj potrošijo na najveći kamijon za malog Joz’cu, naramak barbika za Anđu, vlak sa tračnicama i rampama, kojeg dragi bog nemere sastavit, za malog Antu (on je odrugog brata). Ma bilo je tu pačurlije moj Djeda Mraze kol’ko ti srce oće i opet je svako od svakog dobijo nešta.

Vidim ja djeca nas ne šljive ni po posto misleći kako s ti sve to pribavio. Trgn’o ja rakiju i rek’o bratu:

-Jozo naaaš šta. Jebo ja Djeda Mrazu mater. Ti Iv’ce savij kičmu pod devedeset da djeca se vesele a onaj bradati šupak će pobrat slavu. E neće to moći tako.

Kaže meni žena u Joze

-Nemoj Iv’ce tako glasno čut će djeca. Štaš i mi smo tako kad smo bili mali.

Pogledo ja nju dok je taman otučak gurala u šporet i rek’o joj fino:

-Ma šta smo mi Jel’ce moja tako kad smo bili mali. Babo je svaki badnjak pjan ko zemlja nas i mater vilama ganjo okok’će sa vilama pa smo Božić slavili skriveni u slami iza šaruljinih sisa. Đe onda bijo Djeda Mraz …mater mu ja nakerečim.

-Dobro je Iv’ce aj nemoj sad …kaže meni brat i dadne mi rakijicu u ruke te ju svi zajedno u sekund pustimo da proklizi niz grlo. Kako je proklizila niz grlo tako sam lupio štamplom o stol sa najlonskim stoljakom i reko svima.

-E ja ću kad do’em kuć’ napisat pismo Djed Mrazu prvi put u životu. Znam da ne postoji ali jebo mater nisam siguran 100 posto. Zato ako ne oprobam neću nikad ni saznat.

I tako ti je to moj Djeda Mraze krenulo.

Nego da mi krenemo sa željama. Nedavno sam ti ja Djede Mraze pis’o pismo svom nerođenom sinu u kojemu sam mu kaz’o šta bi bilo dobro da bude kad bude vel’k. Rek’o sam da bi bilo dobro da bude kad naraste Gracki vijećnik. Zato eto neka prva želja bude da se to i ostvari jer će eto uskoro lokalni ba izbori pa de vid da imoj mali se negdje utrpa more i u ćošu kaku ne biramo.

Od ostalih želja želim sljedeće:

1. Ostavi onu rampu u Osječkoj kako boga znaš. Ovi se neš zaprave zaprijetili da će sazidat pothodnik i onda ja i Jozo nećemo se ženama moći vadit na rampu kad budemo išli kući od Denya. Il ak već moraju na Osječkoj zidat podvožnjak, stavi rampu na Budainku… koji će nam kurac dva pothodnika.

2. Ukoliko bude natječaj za gradnju podvožnjaka u Osječkoj ul’ci. Daj pomoz’ da na natječaju prođe moje preduzeće. Ukoliko središ, tvojih je petnest odsto.

3. De vid još …matere ti …i za onaj stari neboder u Pilarevoj da ga moja firma ofrajka. Jebat ga nemam to’lko skele pa bi te još molio oko 200 kvadrata nove skele pride. Aj nadodaj još par fangli i mistrija kad si tu. Tvojih je 10 odsto. A ak ostane šta de materet uguraj i novu mješal’cu jer ovoj mi je ošo zub pa kreči da nemoš živit.

4. Ak moš mi sredit nekih ovih Jevropskih fondova bio bi ti isto zafalan. Znam da se tu mora puno pisat papirologije ali eto deder da mi neko šapne šta treba napisat pa će moja zaova natipkat zna ona u taj kompjutor dobro radit.

5. Aj ak moš mi zaposli ženu u bolnici. Istina završla je za keramičara ali brate neku noć mi je pričala kako je k’o malena u školi volila vježbat kojekakve tekućine i podgrijavat ih u onim malim staklenim govnima i da je stalno se igrala doktorke te previjala barbike. Ma žena mi je talentovana da bude medicinarka a ak uspiješ tvojih je 5 iljada eura.

6. De vid da onaj franak više padne matere ti i zacementiraj ga da ga moje oč’ ne gledaju. Kad sam dizo kredit onaj šupak u banki mi ga je toplo preporučavo i sada mi ga je toplo utero. Rata skoro uduplo veća. Ak ga vidim na ulci poklop’t ću ga šamarom ko ral’com.

7. Ne znam da li je to u tvojoj domeni ali ak’ možeš mojoj ženi povećat sise. Nije do mene ali vidim da jadnica pati pa ak’ nije problem da budu četvorke. Minimum

8. De vid da neko konačno kupi onog pasata ispred kuće kojeg mi je brat poklonijo iz Njemačke. Već mi neugodno šta će svijet reć

9. Onom komšiji šupku što kosi travu i nabacuje na moj prag sjebi kosilicu kako god znaš da ju ja ne moram otresat od njegova leđa.

10. Ak’ mi moš dojavit kaki koeficjent na utrku pasa. Sigurnjak… bilo bi lijepo od tebe. Čisto malo da se financijski izbalansiram i da stanem na noge

11. Deder nek’ mi se mala upiše na fakultet al’ da me ne košta i nek’ se uda u finu familiju a da mi prijak ne bude šupak već široke ruke.

12. Mir u svijetu, zdravlje, gladna djeca? Joooj moj Djeda Mraze neću te sad i stim glupostima opterećivat. Uostalom ušto tol’ke misice krava ih ubola.

13. Rafinerija u Bosanskom Brodu. Eeee Što se tiče one rafinerije jebo joj ja mater. Sredi to kako god znaš. Odvrni ventil, fleksericom prepili cijev, obatali glavni kompjutor, digni ju u zrak. Šta god napraviš dobro je. Ako to moj rođeni učiniš ondak sve pare od svih gore natječaja idu tebi ( meni 15 posto ).

Moj Djeda Mraze to ti je tolko od mene. Znam da za 2,3,4,5 i 6 želju mi ne treba Djed Mraz već treba poznavat određene ljude i bit dobar s njima al’ daj brate barem sredi ovu trinajstu i onda ću saznat da li postojiš ili jedeš govna iz godine u godinu koja mi moramo platit. Šupak jedan.

PS. Stavio bi ti u pismo 100 Eura ali već sam zatvorio kovertu.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments