TKO JE ZAKAZAO

piše: Mato Agatić
Iskreno sam se u duši radovao demokratskim izborima (a time i promjenama) u RH, u čvrstom uvjerenju da će nova generacija političara koja nije opterećena korupcijama i sigurno čista obraza,  konačno biti predana svome cilju, i ispuniti obećanja da će biti bolje svim hrvatskim građanima.

Kod mene je postojala tako snažna zraka svjetla nade koju  mi je kao i mnogim građanima naše domovine priredila svojim obećanjima kukuriku koalicija.

Istina u nekim irelevantnim  stvarima ima pomaka, ali sunca niotkud, nad našom domovinom se nadvija  sve veća  tama, mala svjetla  koja se  ukazuju na vidiku  borbe za preživljavanje hrvatskog bića brzo u oblacima nestaju.

Poradi čega  svakodnevno ostaje bez posla po nekoliko stotina građana Vas  (gospodo u vrhu vlasti) očito mnogo ne brine i Vi ćete odgovoriti da je recesija pogodila cijeli svijet, kao i nas te da je ovakva situacija sasvim normalna .

To  je točno, ali su se mnoge države i oporavile od udara recesije, u Hrvatskoj u narednom periodu kako  predviđanju svjetski ekonomski stručnjaci prava oluja recesija tek dolazi.!

Da je Hrvatska i vašom zaslugom dovedena doslovno do prosijačkog štapa zorno govore pokazatelji da su mladi odvedeni u budućnost bez nade, umjesto rasta, dobili smo daljni pad standarda, umjesto rasta zaposlenosti, rast nezaposlenosti, kojim činom je naš narod gurnut duboko u neizvjesnost koja će utjecati na kvalitetu života svih građana (osim onih povlaštenih i nedodirljivih) i to će se itekako osjetiti, i za posljedicu  će mo imati još više patnika.

Vama, kao što sam preporučivao i bivšoj vladi također želim predložiti da prekinete tražiti u našem društvu nepostojeće neprijatelje, jer ne postoje protivnici, nego postoje  samo  patnici našeg društva (a to su oni koji prevrću kante za smeće od ranog jutra, do kasno u  večer, i kojih je na žalost svih, a na sramotu vladajućih svakodnevno sve više i više).!

Hrvatskoj  trebaju sposobni, a ne podobni političari, ti potencijali u HR postoje samo njih treba pravodobno otkriti, i uključititi u našu svakodnevnicu, a oni će svojim predanim radom, a ne osobnom samoreklamom dati svim građanima naše napaćene domovine signal i biti jamac za prepoznatljiv preokret prema boljitku

Naša domovina  vapi za upravom koja ima viziju, njoj trebaju stručni i kompotentni ljudi da se konačno izgradi strategija koja će ju voditi  u bolje sutra.

Očekivali smo ljepšu i svjetliju, a dobili smo  neizvjesnu budućnost jer je kukuriku koalicija da bi došla na vlast obećala brda i doline. Ipak,  jedno im se mora priznati  …svojim postupcima i odlukama uspjeli su znatno produbiti podjele u hrvatskom puku.

Gore rečenim postupcima vladajući su uz svoje predhodnike obilato, doprinjeli, ukupnom pogoršanju, životnih uvjeta građana, od kojih su dobili povjerenje, i  koji su se duboko razočarali u svoj izbor .

Teško je za povjerovati da će se stanje u državi promjeniti u pozitivnom smjeru, bez da se čuje ocjena biračkog tijela (glas naroda) o proteklom periodu vladanja i njihovim rezultatima.

Ne bi se smjelo stavljati soli na još svježu ranu onima koji su nam omogućili ovu dugoočekivanu slobodu. Nužno je, i vrlo mudro njih uz ostatak populacije Lijepe naše pitati da li pristaju na trajno otuđenje tj. prodaju nekretnina u vlasništvu RH i to poljoprivrednog zemljišta, javnih cesta, kao šuma, (a također i pitke vode koje je na zemaljskoj kugli sve manje) za koju se vode dugotrajni i krvavi ratovi među onima koji je imaju veoma malo ili nikako.

Izjava da će RH biti, “jedna od najboljih država za  business u Europi“ tipičan je primjer želje za Hrvatskom u dalekoj budućnosti, a bježanje od sadašnjosti i odgovornosti.

Vjerodostojnost ove izjave za RH koja se ubraja u najuži krug porezima i dodatnim nametima najviše opterećenih država Europe je van svih okvira realiteta.

Imali ste kako ste sami proklamirali viziju i strategiju, (a taktika ste ostavili kao vašu tajnu).

Za viziju idealne budućnosti niste ispravno zacrtali ciljeve, i ona je postala  zabluda, a strategija velika pogreška.

Naime, gdje je HDZ-a, i njenih  koalicijskih partnera,  jednoumlje  demokratskim putem prekinuto, tu je kukuriku koalicija nastavila istim intezitetom dalje kao i njihovi predhodnici uhljebljavati svoje poslušnike i istomišljenike.!

Ne treba biti inventivan za zaključak, da opstruiranje bilo kakvog dobrog prijedloga od vladajućih ili opozicije, znači dodatno opterećenje, za već teško opterećenu, i skoro slomljenu Hrvatsku kralježnicu.

Smatram da se samo zajedničkim snagama kako vladajućih, tako i opozicije mogu napraviti vidni pomaci prema svekolikom poboljšanju životnog standarda, ne samo vladajućih, nego i svih građana koje oni predstavljaju.

Rješite se konačno naših i vaših, postoje samo: dobri i loši, pošteni i lopovi, (kao i patnici, a ne protivnici naše domovine), smanjite konačno vaša debela primanja kako plaće tako i dodatke, Vi lijevi, oni u ,,centru“, i desni, i to će biti lijepa gesta, a ujedno moralna obveza, i pokazatelj da ste spremni da ćete s nama zajedno dijeliti zajedničku sudbinu u ,,elitnom klubu“, kroz još teže dolazeće vrijeme .

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments