PROMOCIJA “RIJEČI”

Wiesbaden/ Nakon što je javnom tribinom obilježila Međunarodni dan materinskog jezika, Hrvatska kulturna zajednica Wiesbaden organizira promociju glasnika Zajednice, Riječ broj 43, u nedjelju 24. veljače u 17 sati na adresi: Holsteinstr. 15A, Wiesbaden.

Ujedno je to i dan i vrijeme održavanja i 23. sabora, odnosno redovite, izborne i izvještajne skupštine Zajednice koju vodi predsjednik Ivica Košak.

Cilj Hrvatske kulturne zajednice je promicanje hrvatskog kulturnog identiteta u područjima umjetničkoga, znanstvenog i duhovnog stvaralaštva, gospodarstva i  javnoga života  te postati okosnica kulturnog života Hrvata i prijatelja Hrvatske u Hessenu …stoji na stranici HKZ Wiesbaden.

Prijateljima iz Wiesbadena želimo uspješnu promociju “Riječi” i konstruktivnu godišnju skupštinu te kao i do sada, obiljem kulturnih aktivnosti ispunjen plan rada.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dubravka
Dubravka
11 years ago

Povodom Međunarodnog dana materinskog jezika, u Splitu je u kafani”Bellevue” održan svečani program pod nazivom “Govorimo po domaću”.
Osim starijih pjesnika- čakavaca, nastupila su djeca osnovnih škola sa čakavskom poezijom, malim igrokazima na čakavici i izvornim dalmatinskim pjesmama dječjih klapa iz osnovnih škola.
Naravno, bio je to iznimno lijep kulturni događaj očuvanja naše nematerijalne baštine.