POBJEDA I DAR

tekst i foto: ivo Dorotić

Bezirksliga – 1. Odjel / SD Croatia – BSC Rehberge   4:1  (2:0)
Berlin/Tempelhof: igrano po lijepom ali prohladnom vremenu, pred oko 60 gledatelja.

SD Croatia: Kozina-Barać, Boko-Majewski (Kalajica 80.)-Ohadi, Guerer, Yetim, Kapiszka-Sahin-Akar, Uzuner (Camak46.)

Sudac: Tobias Siegel, iako su gosti stalno nešto dobacivali, pogodak protiv nas je bio čisti offside, a na drugu stranu su nama poništena 2 pogodka, nisam bio na toj strani, tako da ne mogu ništa reči. Naši su ostali mirni i dalje igrali svoju igru.

Strijelci: 1:0  (25. min), 2:0 (45.) oba Akar, 2:1 (78.) Bulentinac, 3:1 (84.), 4:1 (90+2) oba Akar.

Najbolji igrači: Akar, Kozin, Boko, Guerer-Baum.

Akar se sa ova četiri pogotka, osjetno podigao na tablici strijelaca i približio svom prijatelju Uzuneru koji danas nije imao sreću, na vratima Rehbergerea je bio odličan vratar, koji je sve njegove naume prozreo, a i onda kad je svladao vratara stajala mu je vratnica na putu.

Moram reći odmah da odavno nisam gledao ovako dobru igru SD Croatije, a nadasve sam zadovoljan disciplinom.Igra se oštro na granici dozvoljenog, ne mogu reči muški, jer i dame danas igraju oštro.

Na gol se dugo čekalo, i onda zasluženo s dva pogotka prednosti otišlo na pauzu. Da su gosti primili i 10 pogodaka, ne bi se mogli kod nikog potužiti. Za rezultat od (samo) 2:0 mogu  zahvaliti svome odličnom vrataru.

Dok se u drugom poluvremanu naši mogu isto tako zahvaliti svome vratru, koji je jednu lopu akrobatski izvadio iz gornjeg desno čoška, a i inače bio je siguran u istrčavanju. Nakon pogotka što ga je postigao Baletinac, koji je bio u zaleđu, ponovo na scenu stupa Akar i sa svojim trećim i četvrtim pogotkom, osigurava pobjedu i mjesto u momčadi kola.

Momci trenera Šabanija, nisu izgubili utakmicu od 2. rujna 2012., ali u to vrime su bili još godišnji odmori i to je uvijek veliki problem, kojeg do sada ni jedan trener nije mogao izbjeći. Kada kažem ni jedan onda mislim i na Fazlića.

SD Croatia:je u 18 kola ostvarila 14 pobjeda, 2 nerješene i 2 izgubljene utakmice uz  gol razliku 89:29 i 44 boda, 6 bodova više od SC Uniona 06, s kojim se susreće u nedjelju u 14 sati u Poststadionu.

/Bilježimo … na kraju ovonedjeljnog susreta, SD Croatia je vašem i našem  izvjestitelju, potpisniku gornjih redaka, i redovitom pratitelju sportskih zbivanja kod i oko berlinske Croatije, darovala sportski dres s potpisom svih igrača. Time su Ivi Dorotiću dečki iz Croatije čestitali 70. rođendan i zahvalili za njegov dugogodišnji rad i izvještavanje sa sportskih terena. Eh, našem Ivi je i svaka Croatijina pobjeda pravi dar. U njemu kuca pravo sportsko, Croatijino srce./Urednica

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments