OTKAZANA TURISTIČKA BURZA

ITB Berlin 2020. otkazan

itbBerlin/ 28. veljače 2020./ Prema informaciji koju je i našem glasilu poslao Messe Berlin, Turistička burza – ITB Berlin 2020-  koja je trebala biti od 04. do 08. ožujka, – neće se održati.

Zbog sve većeg širenja nove vrste koronavirusa COVID-19, Savezno ministarstvo zdravstva i Savezno ministarstvo gospodarstva izjasnili su su se za ovu odluku.

Nadležni zdravstveni odjel Charlottenburg-Wilmersdorf u Berlinu povećao je zahtjeve za održavanje ITB-a. Između ostalog, nadležna tijela tražila su da svaki sudionik sajma mora dokazati Messeu Berlinu da ne potječe iz rizičnih područja ili da je imao kontakt s osobom iz rizičnih područja. Messe Berlin sve ove uvjete ne može provesti, stoji u priopćenju.

Dr. Christian Göke, izvršni direktor Messe Berlin GmbH,  o ovom je rekao:

S više od 10 000 izlagača iz više od 180 zemalja, ITB Berlin je od izuzetne važnosti za globalnu turističku industriju. Svoju odgovornost za zdravlje i sigurnost naših gostiju, izlagača i zaposlenika shvaćamo vrlo ozbiljno. Tako da s teškim srcem gledamo na sada potrebno otkazivanje ITB Berlin 2020. “

Predsjednik nadzornog odbora Messe Berlin, Wolf-Dieter Wolf objašnjava:

„ITB Berlin i Messe Berlin u svojoj 54-godišnjoj povijesti nikada nisu imali sličnu situaciju. Želimo zahvaliti svim izlagačima i partnerima širom svijeta koji su bili s ITB Berlin posljednjih nekoliko dana i tjedana, te smo uvjereni u nastavak  suradnjie s našim partnerima.”

Turitička burza je dogodine planirana za 10. do 14. ožujka 2021.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments