KOMENTAR TJEDNA

Komentari na tekst VRATITE MAČ U KORICE” – autor: Antonio Gavran

Viktor Arbanas/ 11.04.2013./ Gosp. Gavran piše jako modernim jezikom javnih glasila! Zato nije ni potražio hrvatsku rieč za “tenzije”!

Milica Schmidt/11.04.2013./ U pravu ste gospodine Gavran, treba pisati i o tome kako takozvane Manjine u svjetu ili koje žive u takozvanim graničnim predjelima rješavaju slične jezične probleme. Treba zapisati kako je moguče bolje i lakše preko ustavnog zakona za ljudska prava riješiti takve poteškoće kojih nebi trebalo biti zato što ima puno važnijih zadataka kako ste i naveli. Treba mladima dati fundament za pristojan život i svaki pojedinac se može angažirati za jednu bolju budučnost u Hrvatskoj. A treba i prepoznati potencijale za bolju i evropsku Hrvatsku.Mržnja i gorčina nisu put prema slobodi i razvoju več demokracija koja nije tu preko noći jer ima uvijek netko tko koči….Lijep pozdrav Milica

Antonio Gavran/ 11.04.2013./ Ako je to gosp. Viktor jedini problem o kojem treba raspraviti iz ovog članka, onda Vam se ispričavam što tekst u Vama nije pobudio ono što je trebao… Lijep pozdrav!

Morski čovik/ 11.04.2013./ Bravo ANTONIO GAVRAN ! Mislim da tvoj pristup problemima današnjice u Hrvata ima ideju vodilju i nju bi trebalo sljediti. Osobno smatram da ču biti hendikepiran dok vas mladi gospodine ne upoznam jer ču biti nzakinut za mnoge razgovore razmjene mišljenja i ljepotu druženja iako sam ja kako u mojoj preljepoj Dalmaciji kažu, stari prdonja. Moram reći da je gospođa Milica krasan osvrt dala a gospodinu Viktoru Arbanusu bih poručio da smo devedestih godina bili svjedoci ” OPLEMENJIVANJA HRVATSKOG JEZIKA TUĐMANIZMIMA KOJI SU NAS SAMO VRAČALI U NEPOSTOJEČU PROŠLOST”. Zato, gospodine Arbanas, na Vaše znanje, jezik nikad nije mrtav on je živa tvorevina čovjeka i stalno se nadograđuje i to za unaprijeđenje u smislu globalizma (da nas mnogi bolje razumiju) treba pisati raznoliko bogato i svakome prihvatljivo a nadasve razumljivo što je notorna činjenica kad je pisanje mladog ANTONIJA GAVRANA predmet komentara. Pozdrav svima.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
Josip Mayer
11 years ago

Osobno smatram da je gospodin..Antonio Gavran..dok je sastavljao svoj članak mislio uredno,i iskreno za sve nacionalne manjine.. slično i one u Hrvatskoj jednako. Ono što nam danas najmanje treba su razne destruktivnosti, nesporazumi i svađe..kako na vlastitoj nacionalnoj razini slično i na razini Hrvatskih manjina drugih nacija čija je Matična domovina neka druga zemlja ..u ovom slučaju Srbija. Pa je zato još jednom ne svatljivo i od Vladajućih i od Oporbe zašto se ne reagira..zašto se upravo na tolikim svađama i odporu Većinskog naroda..ne čuje više ljudski glas..Kada upravo ovako dobar Ustavni zakon već ima i postoji.. članak:pod Br.8 u… Read more »

VikAr
VikAr
11 years ago

Gospodine Emile, ne znam, znate li što je to cenzura? To znači npr. izbrisati mišljenje čitatelja i nametnuti svoje. A neodgojeno je to izbrisano štivo ne VRATITI vlastniku.

Osim toga, gospodin Gavran, vjerujem, ne trieba osobnoga branitelja za nešto što je sam napisao.

Izpričavam se, gospodine Emile, što sam se umiešao u Vaše krugove i gospodinu Gavranu, ako sam njegovo štivo krivo shvatio. Možda bi gospodin Gavran triebao tako pisati da ga i ja razumijem, ako piše za javnost?

VikAr
VikAr
11 years ago

Druže “Ante”, samo Vi ostanite u Vašim jugo-rovovima obraslim debelim korovom laži i perite mozak onima tkoji gledaju sa zamućenim dalekozorom u budućnost. To Vam je i memorandumski zadatak!

I prepuštam Vam učiti HRVATSKI pravopis od Vašega sudruga Jovanovića, “izrazitoga i priznatoga stručnjaka hrvatskoga jezika” kao i soliti pamet svojim hrvatskim žrtvama tkoje Vi i Vaši već 100 godina zavode plitkim LAŽIMA. Bit ću Vam zahvalan, ako netko od njih konačno progleda.

Vaše znanje balkanskoga šatromlata je vrhunsko! Šatromlatom se piše “pravopisne greške” i “učiće pravopis”, a Hrvatski “pravopisne pogrješke” i “učit će pravopis”.

VikAr
VikAr
11 years ago

Vidim, glasno čitateljstvo je za šatromlat, tj. Titov šugoslavenski, a mlađi za globalski jezični mulj. Vjerojatno to ne ima nikakve veze sa stoljetnim pranjem mozgova, počevši od nametnutoga četničkoga ili Kurjakovoga pravopisa “piši kako brbljaš” 1918. god. prieko komunističkoga “bratstva i jedinstva” te “novosadskoga dogovora” i Tuđmanovoga bezveznoga pokušaja bez promiene Ustava malo “vratiti korienski ili pravi hrvatski pravopis” da bi danas ova tuđinska VLAST sa Srbijancima Milanovićem, Ostojićem i Jovanovićem na trošak osiromašene, njima tuđe države, izmišljali toplu vodu i kao i 1918. god. nametali ČETVRTI ili “konačan hrvatski pravopis”. Možda bi netki morali malo i učiti jezik, ako… Read more »

Josip Mayer
Josip Mayer
11 years ago

Ni saborski zastupnici nemaju lagano, osim da primaju uzorne neki i europske plaće..za manje rada. Rat je iza nas i trebalo bi konačno međusobno pokopati sve sikire..slično kao da se nije ništa dogodilo..a to nije baš nimalo lagano izvesti onako dobro i kvalitetno kao što bi to u stvari trebalo biti. Sigurno da ovo nije društveni ni pojedinačni jedan jedini problem.. pogotovo ne ovaj u jezičnom pa ni momentalno u gramatičkom smislu,kojeg gospodin i Viktor Abranus skorom neprekidno spominje u svakom članku.Već se ovdje radi u našem zajedničkom društvo i druženju na više nacionalnoj bazi..ali i znanju i spremnosti akceptirajući… Read more »