KOMENTAR TJEDNA

comment2Milica Schmidt/ 07.05.2013./ Dobro štivo, bi se reklo u Zagrebu. Treba naći pravog koji se zanima i zauzima za razvoj a to može biti i poduzetnik koji bi djelomično dobivao državne subvencije.

Ne treba možda ništa novo izmisliti, već pogledati gdje su takvi problemi već riješeni i kako se rješavaju. Treba poslati otvoreno pismo vladi Republike Hrvatske. Ili otvoriti udrugu za moguće povratnike.

A tu ulogu može preuzeti samo netko tko poznaje uvjete iseljenika a i hrvatske zakone. Možda neki pravnik.

Većina takozvanih povratnika se vrati nakon 40 i više godina a i to je problem jer se više ne mogu snaći u svojem zavičaju. Tako da napuštaju svoju nadu i želju povratka. A to je žalosno, jer migrant je posvuda postao stranac …a stranac nije domaći …a ako nije domaći …veli se neka ide tamo od kuda je došao a to je tužno i štetno …Lijep pozdrav!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Milica Schmidt
Milica Schmidt
10 years ago

Možda ne bi bilo loše,obratiti se “Hrvatskoj Matici Iseljenika”? Pa oni bi se mogli pobrinuti za iseljenike koji se žele vratiti i one koji žele da ulažu u hrvatsko gospodarstvo.
Lijep pozdrav!
Milica

Milica Schmidt
Milica Schmidt
10 years ago

Poštovani,da bi se moglo napisati otvoreno pismo vladi treba skupljati materijal od osoba koje su se vratile i radi poteškoća odustale od konačnog povratka.Ili se žele vratiti a imaju određena pitanja. Ja mogu samo o tome pisati što sam sama doživjela.Povratnici su u Hrvatskoj pomalo egzotični zato što uspoređuju sistem u Hrvatskoj sa sistemom u zemljama u kojima žive. A svaka pojedinačna osobna situacija je posebna i nije za usporediti. Tko se želi vratiti može se informirati u Hrvatskom veleposlanstvu. Primijetila sam da i tamo zaposleni, zato što žive vani nisu u svakom slučaju u toku događaja i nisu im… Read more »

Josip Mayer
10 years ago

Bravo gospođo Milice

Tu se negdje vrtimo.. imeđu stručnih i marljivih gospodarskih stručnjaka i civilnih udruga..te njihove odgovornosti i tko će preuzeti ulogu.
A možda je dobra i ova vaša ideja..da im upravo ti poput i neki drugi.. napišeju i otvoreno pismo.