VRIJEDNO DRUŽENJE UMJETNIKA

piše: Marica Mršo Kolak
/
Marica je članica Udruženja likovnih umjetnika Skopaljske doline u Bugojnu (ULUSD) i naša vjerna čitateljica/

551381_647367678612513_1856168767_nBugojno/ S kraja travnja je u mjestu Karalinka kod Bugojna, otvorena II INTERNACIONALNA LIKOVNA KOLONIJA.  Karalinka  su mjesto koje pruža vrhunske prirodne pejzaže, pa tom svojom prirodnom ljepotom čini kao da je kilometrima daleko od civilizacije. U tome  baš slikari nalaze svoje inspiracije za rad.

Kolonija je priredila i takozvani Otvoreni dan. Umjetnici su otišli na gradski trg i svojim perfomansima oslikavanja na platnima, privukli pažnju mnogih prolaznika. Djela će biti izložena u holu Kulturno sportskog centra. Naslikane slike ce ostati u fundusu Kolonije.

525280_647371935278754_1221517854_nUpriličeno je i oslikavanje zida kod KSC-a. Umjetnik Martin Ivčević je uradio street -artisticki mural a pridružila mu se i Kristina Krističević, što je također privuklo pažnju prolaznika, stigao je kao gost Kolonije i Hrvoje Pranjići …

Organizatori kolonije su priredili iznenađenje Kolonistima. Nakon večere družili su se uz logorsku vatru i zvuke gitare. Posljednji dan kolonije su organizatori s kolonistima  diskutirali o proteklim danima i njihovim iskustvima.

Ovo je za mene bilo jedno divno iskustvo i boravak sa ostalim umjetnicima iz raznih krajeva, a još više izmjenjivanje informacija o iskustvima rada na poljima umjetnosti.

Učesnici na Koloniji su bili: Boge Dimovski, Kranj (SLO), Rene Dimovska, Kranj (SLO), Bogdan Đokić , Zrenjanin (SR), Nedeljko Vladica, Leskovac (SR) Igor Dropuljić, Metkovic (HR), Kristina Krsticević, Mostar (BiH), Josip Mijić, Split (HR), Martina Ivčević, Kreševo (BH) ,Merima Ivković Mostar (BH), Mersad Kuldija Sarajevo i Nelisa Bazdar, Sarajevo (BiH).

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments