DOBILI STATUS GRADA

tekst i foto: Alfred Matijašević
IMG_9312Popovača/ U prigodi 19. Proljeća u Popovači, ovogodišnja proslava objedinila je nekoliko svečanosti, koje bi dakako bile vrijedne, da ih se proslavi pojedinačno – svaki idući dan zasebno. Na žalost vremena su takva, da to nije izvedivo.

Pa pođimo redom. Proljećem u Popovači slavi se Dan općine Popovača. Tu je i osmišljeno i centralno slavlje sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca (ovdje stoluje Vatrogasna zajednica općine). A pored toga,  ove godine je Općina Popovača uzdignuta i dobila status grada – sedmog grada u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Tim povodom najaviše se i visoki gosti: sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić-Merzel, predsjednik Hrvatskoga sabora  Josip Leko, te novi gradonačelnik Grada Popovača, Josip Mišković.

Svečanost je započela nastupom nekoliko uzrasta Popovačkih mažoretkinja, te Svetom misom na novome trgu, koju je predvodio mjesni župnik vlč. Mato Draganović.

U službenom dijelu, gradonačelnik je pozvao na tradicionalni susret sa predstavnicima vatrogasnih društava u okviru Općine, kako bi im odao priznanje i zahvalnost za požrtvovni rad u protekloj godini, posebice na njihovome sudjelovanju u spašavanju ljudi i dobara u nedavnoj poplavi u selu Stružec.

Ovom prilikom su vatrogasna društva upriličila mimohod vatrogasnih vozila, koja su naravno najviše obradovala one najmlađe.

U kulturnome dijelu, nazočnih nekoliko stotina građana je uživalo u predivnim interpretacijama proslavljene i mega-zvijezde hrvatskoga opernoga/operetnoga neba – Sandre Bagarić; koja se ni u jednom trenutku nije susprezala, da preko Vašeg suradnika, najsrdačnije pozdravi čitatelje i prijatelje Hrvatskoga glasa Berlin.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments