VAŽNI ISPITI PRED VRATIMA

MOJI ENGLESKI DANI

piše: Ana Kolak

DownloadEastbourne/ Zaključni ispiti su jako blizu. Za manje od tjedan dana englezi i oni koji će završiti školu i planiraju studirati u Engleskoj imaju do sada najvažnije školske ispite. Te ocjene su važne da bi se moglo prijaviti na faks.

Završili smo sve teme i sad se samo ponavlja i pišu testove od zadnjih godina da nam bude što lakše kad budemo pisali prave.

Za mene ti ispiti nisu važni pošto ću ja maturirati u Njemačkoj, ja se ne moram ni brinuti previse, ali ipak se i ja trudim dobiti par dobrih ocjena.

No, da se svi malo opuste i zaborave ispite za jedan dan, škola je organizirala ‘athletics day’, znači ‘dan atletike’ koji je bio zadnjeg petka.

Za pripremu je svaka kuća već prije morala odlučiti tko će raditi koju disciplinu. Tu su bile na primjer sprint 100 m, 800 m, 1500 m, skok u vis i.t.d. Ja sam se odlučila za skok u vis pošto mi to još najbolje ide.

Kad sam se probudila zadnji petak prvo sam mislila da će se Dan atletike otkazati …kiša je samo tako lijevala (Engleska!).

Tome se i puno drugih nadalo, najviše cura kojima se nije dalo trčati po kiši. No, reklo nam se da ništa nije odlučeno, tako da smo se u pauzi svi presvukli u sportsku robu Eastbourne College-a. U 12 sati je se trebalo odlučiti hoće li se otkazati Dan atletike ili ne.

Točno 15 minuta  prije 12, kiša stane, razvedri se i čak i sunce izađe, što je značilo sljedeće; Nakon ručka u 1:50 sati, sjeli smo  autobuse škole da nas odvezu do sportske arene. Nije bilo daleko, samo nekih 15 min.

Kad smo došli, čak i oni kojima se nije baš dalo ići, bili su veseli pošto je atmosfera bila super! Mlađi đaci su već počeli s njihovim disciplinama.

Ja i druge cure iz kuće Nugent smo dakle navijale za najbolju sprintericu Augustu iz 9. razreda koja je pobijedila sprint preko 100 m. Nije dugo trajalo i oko 3 sata je opet počela padati kiša. Bilo je jako hladno i oblačno. Morali smo čekati malo ali čim je kiša stala, program je nastavljen.

Da ne budemo pre-gladni, svi su dobili kekse, moglo je se kupiti sladoleda i sendviče. U 16:15 sati, ja sam bila na redu skakati. I bas nisam ni bila loša! Došla sam treća, i samo Ellie iz kuce Watt i Izzy iz kuće Blackwater su bile bolje od mene.

Zadnja utrka je bila utrka za djace kao i za učitelje pa su to svi gledali i navijali za svoju kuću i njihove učitelje.

Kad je u 18:00 sati sve završilo. Bella, Kelly. Maddy i ja smo uspjele dobiti jedan od prvih autobusa natrag za školu. I ako je ipak bilo lijepo, svi se veselili što se vraćamo posto je bilo dosta hladno i ja sam jedva čekala da se otuširam i idem na večeru s drugima.

Prošli vikend sam se na kratko vratila u Berlin za krizmu moje sestre Ivane. Vrijeme je bilo dobro, fešta super i veselila sam se što sam vidjela svoju obitelj! U ponedjeljak na večer sam se opet vratila u školu.

Ovo je zadnji tjedan prave nastave prije nego što nam započnu ispiti. Nadam se da ću to sve dobro uspjeti i veselim se već kad sve bude gotovo i ja mognem još lijepo uživati u mojih zadnjih 6 tjedana u Engleskoj na Eastbourne College-u.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments