POZDRAV IZ MOSLAVINE

Pozdrav iz Moslavine

Piše: Marija Matijašević
Foto: Alfred Matijašević

Stružec/-Pišem Vam o mojemu domu, Strušcu, mojoj Moslavini, dragoj domovini, stoji u pismu Marije Matijašević koja se nakon više decenija dugog iseljeničkog života u njemačkoj metropoli, zajedno sa suprugom Alfredom, nalazi na produženom, godišnjem odmoru u rodnom kraju.
–Istina, ovdje je sve, što se tiče interneta, pomalo usporeno. No, ne mogu reći da je i kod mene tako! Život je brz i ima se  puno posla. Još više je posla uz misli da se uskoro moram vratiti u Berlin. Zato žurim raditi, takorekuć, dan i noć.

Kako je stalno padala kiša, nije se do sada ništa moglo vani raditi. Sve što sam u vrtu posadila, slabo je niknulo. Samo sam uspjela cvijeće uzgojiti, mada sam ga rano posadila. Nisam mogla čekati.

Balkon pun cvijeća u Strušcu

Vikala je susjeda:- Nemoj još vani saditi, rano je!, no ja nisam slušala pa zasadih svaki slobodni komadić zemlje i svaku slobodnu teglu.
Šaljem vam i sliku mojeg balkona i mojih ljiljana.
Za svetog Vida ću ih sve darovati i njima ukrasiti našu malu crkvu. Sada u selu nitko nema ljepši balkon i još je samo u stakleniku više cvijeća. Uživam jako u  cvijeću.  Košta me njegovo prehranjivanje, zalijevanje i optrgavanje ali ja uživam u svakom trenutku dok gledam u njega.

Svaki dan mi na električni stub dolazi –roda! Hoće praviti  gnijezdo. Čim mi Elektra napravi novi stup, napravit ću postolje za rodino gnijezdo.

Posebna posjeta

Imala sam četiri male lisice. Nisu imale sreće. Pojeo ih je cucak! Imala sam i ježa ali sam ga pustila na livadu.
Sad radim svom  Leonu, bakinom unuku, nogometno igralište. To će mu biti poklon za rođendan kada dođe na ferije.
Napravila sam sve što sam zamislila. Ima još toga, pa ću polako dalje. I moj mali vrt traži okapanje i pljevljenje, no moram se malo i odmarati…, piše nam Marija Matijašević, Struščanka, a od devetog mjeseca ponovno i Berlinčanka. Marija slika i piše poeziju a suprug Alfred, donedavni dugogodišnji zaposlenik Siemensa, izvrsnim tenorom pjeva u berlinskom crkvenom zboru te vrlo uspješno fotografira o čemu govore i poslani prilozi. Hvala im na javljanju! Hrvatski Glas Berlin ih pozdravlja!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
maca opalić
maca opalić
13 years ago

Draga Marija!

Sve ti najbolje u Novoj 2011.godini .osim toga nadam se da si sretna jer konačno sam vidjela na internetu da se društveni dom i u tvom rodnom mjestu adaptirao,sretna sam zbog tebe .Sad ćeš konačno moći izlagati i kod kuće,puno pozdrava maca