MEĐUNACIONALNI SUSRET U HATTERSHEIMU

DVADESET I TREĆE DRUŽENJE
tekst i foto: Adolf Polegubić

Hattersheim/ Dvadeset treći međunacionalni susret održan je u subotu 26. lipnja u Starom poštanskom dvoru u Hattersheimu na Majni, u organizaciji izaslanice za strance grada Hattersheima, Hrvatice Bosiljke Dreher, u suradnji s Vijećem stranaca grada Hattersheima, stranim kulturnim društvima i njemačkim društvom  FC „Germania» Okriftel e.V.
Sve je najprije  pozdravio bivši gradonačelnik Hans Franssen. Pozdravnu riječ uputila je i nova gradonačelnika Antje Köster, koja je izrazila radost što su se na slavlju okupili zajedno ljudi različitih nacionalnosti. Predsjednica Vijeća stranaca Hattersheima Božica Krug zahvalila  je okupljenima na odazivu te  podsjetila na skorašnje izbore novoga Vijeća stranaca. Izaslanica za strance Hattersheima Bosiljka Dreher je istaknula kako u Hattersheimu žive predstavnici devedeset šest nacija,   kako se u tom gradu osjećaju kod kuće te kako su svi pozvani dati doprinos razvoju toga grada.
U bogatom kulturnom programu predstavile su se strane skupine toga grada zajedno s njemačkim skupinama. Nastupila je i hrvatska folklorna skupina iz Hrvatske katoličke misije Main-Taunus/Hochtaunus. U zabavnom programu nastupilo je „Duo Italy“ s međunarodnim repertoarom pjesama.  Kroz program je znalački vodila Kristina Kovačević.
Strani sugrađani toga grada predstavili su svoje kulinarske specijalitete na štandovima. Hrvati su se zajedno s Nijemcima, predstavili  na štandu Njemačko-hrvatskog društva.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments