ŽENA JE POKRETAČ PROMJENA

tekst i foto: Sonja Breljak
CAROLINEZagreb/ Uoči Međunarodnog dana žena a u susret večerašnjoj dodjeli nagrada Utjecajne hrvatske žene i Buduće liderice, u organizaciji Mreže hrvatskih žena (Croatian Women´s Network, u prostorima Hrvatske matice iseljenika održana je konferencija naslova “Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal!” uz moto: “Žene kao pokretači promjena”

Bio je to divan dan, svojevrsni nastavak susreta, razgovora i upoznavanja 23 nagrađene žene iz cijelog svijeta koje su se susrele i dan prije u Hrvatskoj kući “Materina Priča” koju vode Mina Petra i Mirko Petričec.

više

SLAVONSKO-DALMATINSKO PREDSTAVLJANJE

Bili smo na Festivalu migracija u Luksemburgu

tekst: Goran Filipović
foto: Anđelko Markulin, Monika Horvat-Ferenc

Festival 2020 (1)Luksemburg/ Kao i svake godine Hrvatsko društvo Luksemburg je i na 37. Festivalu migracija, kultura i građanstva u najljepšem svjetlu predstavilo svoju domovinu stanovnicima i posjetiteljima Velikoga Vojvodstva Luksemburga.

Nastup je realiziran u partnerstvu s Gradom Đakovom te uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Zamjenik gradonačelnika Đakova Robert Francem kazao je:…

više

ČOVJEK

tekst: Esad Redža

esadNekada razumjeti sebe nije lako, a kada treba razumjeti drugog onda taj sud donosimo brzo i olako. Kada pogriješimo u tom sudu tada ne želimo priznati sami sebi, a kamoli oprostiti.

Naša svakodnevica je prepuna događaja koji se mogu staviti u kontekst loših procjena drugih, ali nikada nas samih. Svatko od nas poznaje čovjeka koji se bori glasno protiv neke nepravde, a da je pritom i sam akter neke nepravde.…

više