PRIRODNE LJEPOTE U BOJAMA

tekst i foto: Sonja Breljak… foto album

019Berlin/ Posljednjeg radnoga dana u tjednu iza, u Veleposlanstvu Republike Hrvatske, otvorena je izložba radova učenika Hrvatske nastave Berlin, na temu “Prirodne ljepote Hrvatske.”

Na izložbu su došle učiteljice Ela Tončić i Sandra Špoljarić te koordinatorica Hrvatske nastave u Berlinu, Gordana Kešina, potom učenici koji su slikali prirodne ljepote Hrvatske, njihovi roditelji, novinari, zainteresirani Hrvati te zaposlenici u Veleposlanstvu RH u Njemačkoj  i veleposlanik Gordan Grlić Radman.

Zidovi Veleposlanstva ovom su prigodom oživjeli lijepim slikama i veselim bojama, prostorom su se širili zvuci klavira i lijepe melodije (Hrvatsku himnu, Bože čuvaj Hrvatsku…) nastajale su pod prstima učenice Terezije Budmir.

Prigodom otvaranja izložbe veleposlanik RH, Gordan Grlić Radman, rekao je između ostalog:

084Draga dječice i roditelji, evo na kraju ovog radnog tjedna, u jedan lijepi, sunčani petak imamo ovu vašu prekrasnu izložbu. Nećete vjerovati da su vašu izložbu već pogledali neki Nijemci, imali smo ovdje jedan radni susret s državnim službenicima Ministarstva vanjskih poslova gdje smo dogovarali sprovedbu Akcijskoga plana i onda su pogledali i izložbu hrvatske djece. Lijepo vas pozdravljam i drago mi je da na kraju dana imamo ovakav događaj s djecom i roditeljima, nema ništa ljepše nego tako završiti jedan radni dan. 

Veleposlanik se potom zahvalio na lijepoj suradnji koordinatorici Hrvatske nastave, Gordani Kešina, koja uskoro (s kraja školske godine, op.u.) odlazi

S puno gracioznosti, jedne građanske uljudnosti i pedagoškog i ljudskog takta uspjeli ste ovdje pridobiti simpatije i ljudi i napraviti svoj posao. Hvala Vam, želim Vam lijep povratak u vaš Split. Ovdje se imate za čim okrenuti, puno ste ovdje postigli. S naše strane, drago  nam je kad i ovdje može biti vaša kuća, onda to daje i nama smisao i potiče da i mi sami osmišljavamo kako što više unaprijedite suradnju. Ova izložba, kojom ste obogatili naše zidove, kud ljepših vjesnika proljeća. Razmišljamo i kud  s ovim radovima i dalje, da se  i dalje netko njima divi i da bude prepoznati, rekao je Gordan Grlić Radman te potom uručio cvijeće  Gordani Kešina,  učiteljicama Eli Tončić i Sandri Špoljarić kao i učenici Tereziji Budimir te predao i donaciju knjiga suvremenim hrvatskih autora Hrvatskoj nastavi Berlin.

006Koordinatorica Hrvatske nastave Berlin, Gordana Kešina, zahvalila je veleposlaniku na pažnji, na lijepim riječima i na suradnji u četiri godine svima u Veleposlanstvu te zahvalila i svima koji su došli na izložbu kao i Tereziji Budimir koja je uvijek aktivna.

Nastojimo da ove izložbe obrađuju neki segment hrvatske kulture, ove je godine to priroda, nešto po čemu je Hrvatska  poznata u svijetu, i čijih je 10 posto površine zaštićeno, tu su nacionalni parkovi, parkovi prirode. željeli smo da slike imaju i edukativni karakter, rekla je Gordana Kešina.

Nakon što su posjetitelji razgledali izložbu dječjih radova te se okrijepili i osvježili slasticama i sokovima, proveden je i edukativni kviz a prigodne darove za točne odgovore dobilie su (nakon izvlačenja) učenice: Mia Jurić, Maja Mikulić i Eva Kljajić.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments