VUK

Iz “Ježeve kućice”
Napisao: Branko Ćopić

Požuri lija, nećujna sjena,
paperje meko noga je njena.
Dok juri tako uz grobni muk,
pred njom na stazi, stvori se vuk.
-Grrr, kuda žuriš, kaži-der lovcu;
možda si negdje pronašla ovcu?
-Idem da doznam – lija sve duva –
zašto jež kuću toliko čuva.
-Eh, kuća, trice! – veli vuk zao.…

više

KOMENTAR TJEDNA

Komentar Branka Legende na post “POTJERA”
Jugoslavija bez Jugoslovena
”Dragi brate Mićo, ti si Amerikanac, djeca su ti Amerikanci, unuci Amerikanci, žene se kako hoće i s kim hoće, a opet Amerikanci ostaju. A ja, moj Mićo, imam ti u kući čitavu varicu: sin mi Srbin, snaha Hrvatica, a moji rodjeni unučići – kao da si popeo magarca na kobilu – ni tamo ni amo, strina srpska, a glava hrvatska i obratno. Živimo u Jugoslaviji, a ne smijemo ni beknuti da smo Jugosloveni. E, čija li je to konjska pamet izmislila da mi je samo znati!”

Branko Ćopić

 …

više

ZRĆE, BRAČ, KINEZI I KRALJICA

Piše: Gordana Knežević
Postoje momenti kada se osjećam loše i kao čovjek i kao žena, bez obzira koliko god bila svjesna apsurdnosti ljudskoga roda i trivijalnosti postupaka još uvijek ne ostajem ravnodušna na ljudsku glupost, kao niti na ljudsku izgubljenost, iako smo mi ljudi većina u stanju prelaziti preko svega prihvačajući zlo i loše kao neminovnost, a samim time prihvaćanjem te neminovnosti već smo na samom početku izgubili.

Na prvom mjestu izgubili smo orjentaciju morala. Čini mi se kao da…

više

DRUGA STRANA MEDALJE

O čemu je riječ
piše: Žarko Delač

Kako li to lijepo zvuči: Raj na kugli zemaljskoj, Uživanje za svakoga, opuštenost i zadovoljstvo bez granica. Ne nije to opis propalog Rimskog carstva već epiteti kojima se promovira turističko središte pored Novalje tj. prekrasna prirodna plaža Zrće. Poseban pečat ovoj turističkoj destinaciji dao je nedavno i ministar turizma svojim kratkotrajnim posjetom. I pohvalio se kako je broj noćenja u Novalji u lipnju porastao u odnosu na prošlu godinu.
Igrom slučaja tih sam dana bio u prolazu ovom turističkom…

više