NE BU SE PREHITILO

KAJ GOD!
piše: Ivek Milčec

Gotovo svakodnevno u Zagrebu susretnem naše ljude, poznanike iz Berlina, kak unucima na njemačkome jeziku objašnjavaju tko je konjanik na glavnome zagrebačkom trgu ili zakaj je najvekša gradska tržnica Dolac smještena u srcu hrvatske metropole.
Sa svakim od njih porazgovaram i postavim neizbježno pitanje… “kada ćete se za stalno vratiti u domovinu?” Obično se to pitanje prečuje a odgovor, ako ga uopće dobijem, je neodređen ili nedorečen.
Znači, ništa od masovnog povratka naših, kak im se u propaloj…

više

RAZ + OČARAN

Rajko Glibo
Teško bolestan stigao je u Zagreb. Uporno je navaljivao. Tražio je da ga prime na razgovor i da isposluje domovnicu za kćerku, jer bez nje ne može zasnovati radni odnos. Stranke ne primaju, kažu, ali njemu su popustili. Na recepciji je , umjesto osobne, ostavio vojnu iskaznicu.. Kratak razgovor i odobrenje je stiglo za pola sata.

Treba ga odnijeti na Velesajam. Odobrenje mu dadoše, a vojna…

više

DIOR NA ŠTAPU

piše: Gordana Knežević
Vijest dana, turistički uspjeh dosadašnjeg tijeka sezone. Nejasan broj golišavih Nizozemki na ljetovanju u Ninu, popraćeno s par fotografija… doista ne znam kako bih bez te novosti, a i novinar kojemu je novinarstvo zvanje zaista se je trebao potruditi za sklepati i pružiti nam ovu vrstu informacije, ipak iskustva onih koji se trenutno nalaze u pojedinim do jučer turističkim metama sasvim su drugačija.

Otužna, žalosna i poražavajuća… ljeto je u punom zamahu, a…

više