PROLAZNOST

piše: Marija Matijašević
Zadnji dani kolovoza 2011. godine …Lagane sunčane zrake sramežljivo se probijaju kroz berlinsko jutro. Malo je svježe, malo vjetrovito. Sunce je, svijetlo, ali ne i sjajno. Nekako …kao da je izblijedilo ovog zadnjeg dana kolovoza. Nisu to više one jake žarke zrake koje peku na koži, titraju u daljini …pa se sve čini poput  fatamorgane. Možda je milo sunce, malo izgubilo snagu, ostarjelo …pa ne može više. Poput stare žene je. Osjeća se nemoćno. Zakržljale joj kosti …istrošilo se tijelo. Ni sjena nije…

više

INFLACIJA ČASTI

Piše : Gordana Knežević

Stvaranje novog kolonijalnog carstva odvija se u više faza i na različite načine, a ovisi i o veličini i jačini ciljanog objekta. Globalna politika nije ništa drugo nego diplomatski naziv za kolonijalnu politiku. Umjesto globalno mogli bi pisati i kolonijalno ,ali tada bi bilo sve za svakoga i više nego jasno i očito.

Ratne misije koje su u tijeku zadnjih godina,a službeni naziv su im “mirovne” misije, a zapravo su osvajačke.…

više

NIKAD PRIJATELJI

TRN U OKU
piše: Mirko Omrčen
Ne varajmo se bratimstvom ili bratimljenjem i prijateljstvom, jer se u tome radi samo o tom, tko će koga moći vještije nadbratiti tj. pod sebe spraviti. Bratstva ili prijateljstva, među narodima ne imade i koji još danas što takvoga vjerovati može, tomu se naš Višnji smiluje!

Eugen Kvaternik

Nakon što smo kroz povijesne događaje uvidjeli, i za to platili…

više