NAJLJEPŠA BOŽIĆNA PRIČA

tekst i foto: Slavko Žebić
DSC03383U srijedu, 17. prosinca o. g., osječki su Šokci ispričali najljepšu božićnu priču i tako zaključili još jednu uspješnu godinu.

Božić je oduvijek bio glavni šokački blagdan, a ove su ga godine brojnim posjetiteljima dočarale tri skupine Šokačke grane u četiri scenske slike, rekla nam je autorica najljepše božićne priče, voditeljica Ženske pjevačke skupine „Šokice“ i Dječje …

više

NAJSVJETLIJE SVJETLO

tekst i foto: Alfred Matijašević
IMG_9328Večerašnje božićno predvečerje … sunce se odavno skrilo iza horizonta; vedro nebo okupano u milijunima svjetala, dobi još jedno svjetlo, koje bijaše najsvjetlije – naime međunarodna svemirska stanica, ISS, preletjela je iznad naše domovine i nestala na istočnome horizontu nakon svega šest minuta (na ovoj snimci vidljiv je trag od 25 sekundi leta).…

više

RADNA GENERACIJA

Komentar na tekst “Promijenilo se vrijeme”

kom3-150x150Josip Mayer/ 20.12.2014./ O ta nezamjenjiva bauštelska generacija! I sam sam jedan od njih.

Bila je to jedna zanimljiva, radna, marljiva i štedljiva generacija …čovjek bi danas rekao …nezamjenjiva. Koja je znala kako ustrajati sama na sebi. Radeći u stranoj zemlji …slali su novac roditeljima,izgrađivali domovinu..pomagali i drugima.

Posebno pojačano bili su aktivni u stvaranju hrvatska država, svi su odahnuli nadajući se boljitku,demokratičnijim vremenima.

Ma koliko god išli na izbore, i snosili te bolne osjećaje ni dan danas nije puno bolje.…

više

HRVATSKI BOŽIĆ

Josip Prudeus
68382390a19e10d471737a6a64a8743dNaš su Božić i zvono i pjesma.
Naš su Božić seoski mužari.
Naš su Božić staze prema crkvi…
Stol, obitelj. Najsvetije stvari.

Nama Božić i mladost i radost.
Nama Božić jasle, smokve, slama.
Nama Božić, Betlehem, obitelj.
Mi uz Krista! Bogočovjek s nama.…

više