GDJE JE “BURE BARUTA”

piše: Dražen Radman
‘O ljudskoj civilizaciji govore – njene ruševine.”
(Luka Tomić)

Ovaj tekst vrijedi i za ‘velike ‘ i ‘besmrtne’ ljude, ali i za one ‘male’, ‘obične smrtnike’. Ako ništa drugo, može nam poslužiti zbog naše svakodnevnice u kojoj ratujemo na manje ili više benigan način. Dobro, ponekad je to i maligno.

Uglavnom, svakodnevnica nam je ovakva kakva jest. Sutra može biti sasvim drugačija. Još nezgodnija. Bilo kako bilo, neke bi nam…

više

ČOVJEK KOJI OSTVARUJE SVOJE SNOVE

Dr. Fredi Tripović, čovjek je koji impresionira svojim poznavanjem povijesti Boke. Zadivljuje i njegov profesionalni rad, koji je okrunjen izborom za šefa radiologije Opće bolnice Pula.

piše: Snježana Akrap-Sušac
snjezanaZvono na vratima u 9.30, točno prema dogovoru, najavilo je dolazak dr. Fredija Tripovića.

Nakon srdačnog pozdrava, uronili u ugodu topline, zaštićeni od prohladnog zimskog jutra, pijemo čaj i jedno kratko vrijeme, kao po dogovoru, šutimo.

Dvoje Bokelja, sjede za okruglim stolom, svatko sa svojim mislima. Brzo smo se prenuli iz te tišine i razgovor je potekao.

Dr.Tripović, osim što je ugodan sugovornik, čovjek je koji impresionira svojim poznavanjem povijesti Boke.…

više

SJEĆANJE NA LJETO

tekst: Alfred Matijašević
Jedan od ljepših ljetnih dana bližio se svome kraju, kad odjednom, jedan skoro neupadljiv oblak pretvorio se u monstruoznu nevremensku ćeliju – upravo iznad nas. Kiša, svježi vjetar, kao naručeno; ali ona grmljavina koja je sve to popratila, skoro da je pokvarila ugođaj.

Potrajalo to nekih dvadesetak minuta. Zalazeće sunce  rastjeralo svježinu i tamu. Nevrijeme na odlasku prema istoku okitilo se…

više