PJESNIKINJA S MORA I U HRVATSKOJ ZAJEDNICI BERLIN

tekst i foto: Sonja Breljak
anelaBerlin/ Kad se večeras u Hrvatskoj kulturno-umjetničkoj i sportskoj zajednici Berlin, u povodu obilježavanja i proslave Dana žena, okupi brojna, a pretežito, ženska publika, u programu će sudjelovati i Anela Borčić, autorica, romanopisac i pjesnikinja s otoka Visa.

Anela je u Berlinu u posljednja dva dana sudjelovala u promocijama njenog prvog romana prevedenog na njemački jezik i tiskanog u izdanju izdavačke kuće  Schruf & Stipetić. Roman, hrvatskog naslova Garbin, zao vjetar, u njemačkom je izdanju dobio naslov “Garbin, Wind der blauen Schatten”. 

Promocije su bile u Gradskoj knjižnici u Karowu te u sklopu literarno-plesne večeri u plesnom studiju…

više

OPASNA OGOVARANJA

piše: Marija Juračić
Moj zet ne vjeruje u teoriju zavjere, a ja mu kažem da površno gleda na stvari, da vidi samo ono čime mu mašu pred očima. On mi odgovara da je teoriju zavjere stvorilo zlonamjerno ljudsko ogovaranje koje rađaju besposlica i nezadovoljstvo vlastitim životom.

Pariram mu tvrdnjom da je ogovaranje duša mediteranskog načina života, odraz zajedništva, važno za mentalno zdravlje nacije i da se protiv ogovaranja već podigao pravi podzemni, hibridni rat dirigiran …

više

DAN ŽENA U HRVATSKOJ ZAJEDNICI

novoBerlin/ Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin organizira svečano obilježavanje Dana žena, u subotu, 10. ožujka od 19 sati.

Glazbeni gost je Tomislav Gelo.

Cijena ulaznice je 10 eura. Za dame je ovom prigodom, ulaz slobodan.

Bliže informacije i rezervacije na telefon 0173 398 54 53.

Hrvatska kulturno-umjentička i sportska zajednica je na adresi: Karl-Marx-Straße 204-206, 12055 Berlin-Neukölln.…

više