125. OBLJETNICA HRVATSKE BRATSKE ZAJEDNICE AMERIKE

Proslavi 125. obljetnice Hrvatske bratske zajednice Amerike u Pittsburghu pridružit će se 500 uzvanika, dok će na 25. nacionalnoj konvenciji sudjelovati 172 delegata.

tekst: Vesna Kukavica
28Drugog rujna je navršena 125. godišnjica uspješnog djelovanja naše najstarije i najmnogoljudnije iseljeničke organizacije  Hrvatske bratske zajednice Amerike.

Tim se povodom  u Pittsburghu krajem rujna priprema veličanstvena višednevna proslava te obljetnice i to uoči njezine jubilarne četverogodišnje 25. nacionalne konvencije, koja će se odvijati od 23. do 25. IX. 2019.…

više

PRSTOM U OKO

Kolko para za budale – para-budale

piše: Ivica Košak

Diagram_1Poznata je Watzlawickova strategija[1] za maksimalnu nesretnost: Tvrdoglavost, uskogrudnost, tmurno prianjanje na ideju više od jednakog,  kao što su to stavovi koji žele nešto dobro, a čine štetu svemu i svima.

Glupo je nanositi štetu drugima bez koristi za  sebi -, kaže profesor Carlo Maria Cipolla u svojoj maloj knjizi Allegro ma non troppo[2], koja podučava pet principa ljudske gluposti. Dr. Cipolla, nasuprot gluposti, predviđa ona djela u kojima jedni drugima štete kako bi …

više