NAŠI PLESAČI U USPONU

MARINA PITEŠA I PASKAL KUNA NATJEČU SE U NAJVIŠOJ PLESNOJ KATEGORIJI

tekst i foto: Sonja Breljak
074Berlin
/ Pažljiviji i redoviti čitatelji Hrvatskog glasa Berlin, sjetit će se kako smo u ljeto prošle godine, na ovim stanicama donijeli reportažu o mladom plesačkom paru hrvatskog podrijetla –Marini Piteša i Paskalu Kuna.

Ovo dvoje, tada šesnaestgodišnjaka pratili smo na prošlogodišnjem ljetnom, međunarodnom plesnom festivalu gdje su u kategoriji Jugend C osvojili prvo i treće mjesto.

Nakon tadašnjeg, prvog upoznavanja i prepoznavanja izvanrednog  uspjeha mladih plesača, pozvasmo ih nastupiti na Božićnoj zabavi Saveza hrvatskih društava Berlina. Bio je to super nastup. Marina i Paskal se izvrsno predstavili i Hrvati starije generacije s divljenjem pratili njihov nastup.

Sad, evo, donosimo vijesti s ovogodišnjeg petnaestog po redu, jubilarnog, međunarodnog, ljetnog plesnog  festivala kojeg smo pratili u poznatoj Max -Schmeling -Halle, u Berlinu.

Predivna atmosfera, glazba, boje, žamor, ples …Između stotina natjecatelja, plesnih parova iz brojnih zemalja, i naši su mladi  plesači, Marina Piteša i Paskal Kuna. No, ovoga puta ne bilježimo njihova prva mjesta i pobjede.  Pa kako to, sigurno se  pitate? Plešu li Marina i Paskal sad lošije?

To sigurno ne! Subjektivnom oku vašeg reportera, bijahu najljepši i najbolji plesački par na festivalu. Ali, strogi suci gledaju stvari malo drukčije. Naime, Marina i Paskal su se prošle godine natjecali u kategoriji Jugend C. I osvajali pehare. U vrlo kratkom vremenu, u roku od godinu dana, osvajanjem važnih bodova na raznim plesačkim turnirima, uspjeli su stići do kategorije Jugend A. To je najviša plesna, amaterska kategorija. U Berlinu, pored Marine i Paskala, postoje još tek dva plesačka para koji su dosegli tu kategoriju. Ispred toga je tek profesionalni ples.

Eto, ples na ovogodišnjem ljetnom festivalu bio je Marinin i Paskalov prvi nastup u najvišoj natjecateljskoj kategoriji. Prvi susret s konkurentima iz drugih država, prvi susret sa strogim sucima. Bit će vremena za dokazivanje, tek im je sedamnaest godina. Marina i Paskal se od malena bave plesom ali zajedno plešu tek dvije godine. Pa već takav uspjeh!

Trenerica iz kluba Briljantin gdje mladi treniraju, Marion Dehling, predviđa Marini i Paskalu lijepu plesačku budućnost, jer kako veli, oboje mladih streme ka istom cilju i vrijedno rade.
Eto, s puno ponosa smo pratili plesni festival u Max Scchmeling Halle, zajedno s mamama Marom Piteša i Jadrankom Kuna. Vjerujte, nama su naši bili najljepši!

Prigoda pogledati ove mlade, izvrsne plesače ukazat će se uskoro, za obilježavanja ulaska Hrvatske u EU. Naime, 30. lipnja u 20 sati, u Hrvatskoj zajednici, Savez Hrvatskih društava Berlina organizira proslavu koje su vrata svima otvorena. Bit će, između ostalog,  mjesta i za Paskalov i Marinin ples. Po uspjesima je ovo dvoje mladih odavno u Europi.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ElizabetaKopic
ElizabetaKopic
10 years ago

Bravo Marina,bravo Paskal!