DVI TRI FETE MATEJUŠKE

Knjiga za ove ljetne, tople dane: Dvi tri fete Matejuške. Autor: Edo Šegvić

Preporuča i piše: Nikša Smoje
image001 (1)Ma jutros san ima škandal, a sve je kriv oni EDO ŠEGVIĆ. Ma nije on osobno kriv, on je ka neposredno kriv, ali pročitajte dalje ako vas interesira …

Ja prid kvartovskom trafikom, a unutra gospoja prid mirovinu.

– Dobar dan, mogu li napravit pridbilježbu za sutra, znate sutra van u prodaju stiže knjiga.

– Kakvu pridbilježbu? Pa šta da knjiga stiže, neš ti, pa ne stiže valjda drug Tito?

– Knjiga je važnija od nekog tamo političara koji samo proleti kroz Split. Uostalom, kad je Tito dolazija u Split, znalo se i pripremalo sedam dana prije, uhapsili bi onih dvi tri stotine da nebi lajali, škver nebi radija, skule bi opustile… A on bi samo manija rukon i proletija.
– A Franjo?

– Koji Franjo?, An oni, a on je ionako samo dolazija u južnu Hrvatsku, gadilo mu se kazat Dalmacija ili Split. Sedan dana prije bi organizirali autobuse iz Hercegovine, vlakove iz Zagreba, da onih dvi tri stotine od maloprije nebi bili sami na Rivi …Ostavite me gospojo, s ton vašom politikom, kvragu i vi i ta politika – zapišite me i sačuvajte mi moj primjerak knjige?

– A koje sad knjige?
– Ajme i joj, zapamtite i zapišite, knjiga se zove DVI, TRI FETE MATEJUŠKE, a napisa je (oni) Edo Šegvić.

Dragi prijatelj Edo je svojin (sve ka da neće) oštrin peron napisa jednu divnu knjigu o samome centru, ma šta svita, ma kakve galaksije – samome centru Splita.

Močija je on to svoje pero u bočicu u kojoj je umisto tinte bila neizmjerna jubav. A tu bočicu jubavi pomogli su mu punit dobri judi.

A sad da se i ja pohvalin, ima i jedna moja malena kapja …

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ivo Dorotic
Ivo Dorotic
10 years ago

E moj Morski čovik, a kako naučiti splitski, kad naš splitski foj, sve novinare koji pišu po splitsku izbaci iz
Slobodne. Na primjer Miro Kučić i posljednja je bila Tonka Alujević i sad ja tebe pitam čijaje to novina. Možda vlaška, ali i vlaji su judi. Sve ovo što se događa oko Slobodne je žalosno, da žalosnije ne može biti.

Pozdrav od Iva (Bračanina na privremenom radu u Berlinu), već 45 godina.

Morski čovik
Morski čovik
10 years ago

Jo ča me drago bilo ovo proštit . Judi moji nima lipje beside o naše Spliske. Fala našemu Nikši ma nisan još kupi knjigu a ako je ne najden u ovo naše malo misto di san priko lita nezna kako ču do njeo osin da dojden u Split. Puno pozdrava svin mojin spličaniman i molin vas učite dicu našin besidan da se ne zaudobi lipi slaki i šesni spliski govor. Pozdravja vas vaš morski čovik Šangarelo.