EH, TA KIŠA

tekst i foto: Alfred Matijašević
IMG_5167Osekovo/Ovogodišnja manifestacija Susreta na rijeci Lonji, koju organizira Športska-ribolovna udruga “Štuka” iz Osekova, pala je u pravom smislu riječi – u vodu.
Kiša je decimirala manifestaciju ( u kojoj se trebalo održati nekoliko natjecateljskih i športskih točaka) na minimum, koji je ipak ovo druženje učinio nezaboravnim. Isto je održano na posjedu OPG-a “Bistrički” u Osekovu.
Počelo je s “Lovom ribe na plovak”, mladih članova udruge domaćina, ujutro u šest sati. Potom je pokazana priprema specijaliteta ovoga podneblja – “Šaran na procep”; nekoliko janjaca i odojaka je pripremljeno za pečenje.
Izložba rukotvorina žena iz ovoga kraja, te slika Udruge ribolovaca okitile su ovaj predivan ambijent

u preuređenome gospodarskome objektu. Predstavnici Gradske i Županijske vlasti su prigodnim govorima naznačili vrijednost ove manifestacije za ovaj kraj, koja je potom i službeno započela.

IMG_5033U kulturnom dijelu programa sudjelovali su, kako mladi i odrasli članovi KUD-a “Stružec”, tako i mladi iz domicilnoga KUD-a “Stjepan Šajnović”, odmjerivši snage u pjevanju zadanih muzičkih točaka, naravno uz pratnju domaćih mladih tamburaša – svi su bili dobri i svi su od ocjenjivačkoga suda dobili visoke ocjene i prigodne nagrade.
Isto tako su od predstavnika županije, mladi takmičari – ribolovci dobili prigodne nagrade i medalje; za spomenuti je vrijedan uspjeh jedine djevojke među šestoricom natjecatelja – osvojila je treće mjesto. Iduće godine nada se boljem plasmanu.
U ostalom dijelu programa, nastupili su tamburaši “Moslavonci”, koji su daleko u noć zabavljali i novopridošle goste. Stotinjak posjetitelja je nazočilo ovome druženju.
IMG_5077Kroz program tijekom dana, vodio je poznati televizijski voditelj – Siniša Cmrk (Turbo limač show), koji je znalački održavao “radnu temperaturu” ove manifestacije, o kojoj će se još izgubiti pokoja riječ pohvala.
Pozdrav do idućeg susreta!
0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments