I MI SMO BILI I VINO PILI…

Kratka pisma iz domovine
piše: Marija Matijašević
IMG_5551 (1)Stružec/ Kažu ljudi …svaka je svadba lijepa. I jest, svaka na svoj način.
Ja nisam puno puta bila na svadbama jer Berlin, gdje smo tolike godine živjeli, je daleko a svi su se moji ženili baš u vrijeme kada nisu bili godišnji odmori. Nisu oni na to mislili. Ali, vidjela sam brojne hrvatske svadbe na kazetama.
Ova zadnja, hercegovačka, posebno me oduševila.
Bilo je to sve po zadnjoj modi … žena na previsokim štiklama, sa šljokicama. Pojedine štikle su bile sve od kristalića, a na petama su imale još i bodlje od kamenčića. Bilo je tu toaleta dugačkih i kratkih. Minica. S ljubičastim čipkama i satenom. A frizure …one iz šezdesetih godina, to znači, pundže s uvojcima.
Sve je bilo u stilu ljubičasto-bijelo. Mladenka u bijeloj -plisiranoj -gloknastoj haljini sa šlajerom, u ruci buket s bijelo-ljubičastim ružama.
I kuma je doletjela iz Berlina.  A udavala se Marija Malekinušić. Bila je više godina učiteljica Hrvatske dopunske škole u Berlinu. Mnogi ju poznaju.
Zato, s njenim dopuštenjem, koristim ovu priliku, odaslati ovaj tekst, vijest i  vjenčanu sliku. I svakako, pozdrave svima koji se Marije sjećaju.
Njeno vjenčanje je bilo u Popovači 07.09. 2013. a vjenčao ju je njen stric fra Branko Malekinušić. Slavilo se u Novskoj, u prelijepoj dvorani s oko 300 uzvanika.
Eto, i mi smo tamo bili i u to ime vino pili …Sretno bilo!
0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tomislav
Tomislav
10 years ago

Koji propusti: Svadba hercegovačka, a mladozenja veze nema s Hercegovinom, njegovo ime se ni ne spominje kao da se za zrak udala i još k tome štikle od kristala i bodljama od kamenčića, kuma iz Berlina-bižuterija od teksta

Ivan
Ivan
10 years ago

Neka ti bude sa srecom!