KRULE …GLAVOM I BRADOM

piše: Mirela Bajlović Marasović
foto: Tanja Gulan
IMG_43904Zadar/ Dan je bio dug, stvarno dug…ali da ne bi susreta s Likotom Milom …likom iz knjige našeg Blogera Krule …dan ne bi bio samo dug, nego bi bio i usran!

Bloger Krule spasio dan!

Naime, na svojoj turneji …promociji knjige: OBRANA I ZAŠTITA OD GLUPOSTI 3. DIO …Krule svratio i u Zadar, donio nam svježeg ličkog zraka, puno spontanosti i otkačenosti na jedan samo njemu svojstven način.

Nisam znala kako naš Krule izgleda, zamišljala sam svašta, ali ONO …nisam! Sad kao da ga čujem: jebalate općina, jes luda, štas to napisala pičkat meterna, šta ONO!!?!

Sjela sam u poluprazni kafić, odmah u drugi red …prijateljica Sabe još nije stigla …zovu me …kažu …kasnit će …crko mobitel, nema brojeva …doći će…

IMG_43551Pogledom prošvrljam po kafiću, u kojem se treba održati promocija …razmišljam, tko bi od prisutnih mogao biti Krule i odmah stol do, ugledam čovjeka …visok, brat bratu …mrga od čovjeka …teško ne primijetiti …BLOGER KRULE …glavom (ćelavom) i bradom (stvarno ima bradu)!!!

Razgovara s novinarkom, slika se, snima se …ma uživa čovjek u svjetlu kamere …a sve kao, nije rođen za to …kažem Vam …kao riba u vodi!!!

Čitam ga redovito, pratim Blog, statuse …Valjda zato i onaj osjećaj da tu osobu jednostavno znaš …a Krule je, čini mi se baš jedna takva osoba …s dušom. Onakav je kakvi su i njegovi tekstovi …pristupačni, za svakog se nađe ponešto …a ponajviše smijeha.

IMG_44741U međuvremenu se i kafić nakrcao …stigla i moja Sabe …sve kulture i subkulture Zadra su zastupljene…Tu su na jednom mjestu ljudi za koje bi se reklo da nemaju ništa zajedničko …Kruli su svi zajedno krepavali od smijeha jer Kruli se MORAŠ smijati.

Divota je za duh i tijelo slušati Krulinu društvenu kritiku na njemu svojstven način! Krule nije samo vrhunski satiričar, Krule je i fantastičan komičar…Vrijeme je da Željko Pervan ode u mirovinu …možda se tako  i Krule spasi bauštele!

A ono o čemu je pričao, što je rekao, što napravio …e, to morate stvarno čuti na svoje uši…ili barem pročitati i ući u svijet Kruline Like u kojoj Mile nosa pištolj u vojnoj čizmi i u kojoj ulica Nikole Tesle (!!!) nema struje!

20130924_002849E da, taj Krule je jedan super lik! On ne prodaje knjige. Ti njemu posudiš pare, kao zalog dobiješ knjigu s posvetom. Pročitaš knjigu i kad ti dopizdi, sretneš Krulu, on tebi pare ti njemu knjigu …i mir Božiji!

Da Sonja i Emil slučajno ne bi bili ljubomorni što sam ja uživala slušajući Blogera Krulu, a oni nisu …evo i njima napismeno (a bome i usmeno) puno pozdrava od našeg Krule…

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments