TOLIKI SU U TAMI

Svjetli Gospin kipić u Vickinoj sobi

piše: Nikola Bašić
Vis/ Lijepo lijepo, baš lijepo da je „nekakav“ kipić u Međugorju  podjelio svekoliku javnost; dakle onu u profanom smislu i u crkvenom smislu. Slično je to Isusovom izrijeku: Nisam donio mir nego mač…!(Novi zavjet).

Vidjelica Vicka govori o pojavi svjetlećeg kipića kao nešto što prethodi tek nečemu. A meni je dragocjeno bilo čuti (pročitati) onu treću tajnu:

„Gospa će na brdu ukazanja ostaviti trajni znak da je tu bila“, kako je Vicka navela u Večernjaku preko intervjua novinaru Marjanu Sivriću na 26. o9. 2013.

Po meni je i očekivano, da će Gospa favorizirati onaj najveći vidljivi znak na zemlji, a to je Kristov križ. Jer tko hodočasti do tog znaka, kojeg će ona ostaviti, neće moći izbjeći vidjeti već iz daljine, prije njezinog znaka, onaj veći znak na brdu Križevac, koje je veće i od samog brda ukazanja odnosno podbrda ili Crnica po toponimu.

Kršćanima je općepoznato da je Gospa postala naša majka pod Kristovim križem s kojeg je on rekao apostolu Ivanu, a po njemu i svima nama: Evo ti Majka!

I tu ona boravi, na svoj način, u Međugorju preko 32 godine. Neke, pa i veleumove s područja teologije, zbunjuje navodno preko 40 tisuća ukazanja i to vidjelicama koji se nisu povukli u redovnički život, iz čega zaključuju ili čisto sumnjaju u vjerodostojnost Gospinih ukazanja.

Naša Majka nas okuplja kao piliće i brižno nas poučava, poziva, opominje, moli da iskoristimo njezinu veliku ljubav kojom nas hoće dovesti Kristu, tj. mnoge vratiti (zalutale ovce), a nebrojene upoznati s Njime s Njegovom neizrecivom ljubalju i željeom da se spasimo, jer, kako ona često navodi, sotona je izuzetno jak da ljude odvrati od Boga i tolike zauvijek upropasti.

Što je 40 tisuća ukazanja prema milijunima ubijene nerođene djece, ili bilijunima milijarda izrečenih psovki na Boga, tih grijeha koji vape u nebo za osvetom!?

Koliko, upravo iz reda klera, je uloženo apostolata da se ta zla svijeta suzbiju, otklone, smanje; koliko propovijedi, adoracija, krunica, križnih putova, pokorničkih procesija, euharistijskih kongresa, skupnih ili cijelih crkvenih pokrajina u postu i pokori preko godine? Koliko proglašenih godina kampanje protiv ovog ili onog zla?

Gotovo ništa od toga!

Zar je onda čudno da Majka toliko boravi među nama i čini ono što ne čine oni koji su zamjenili apostole, a upravo poziva sve nas da molimo posebno za njih i da ćemo pod njihovim vodstvom sve lakše prebrodtiti i pobjede izvojevati.

Zato i zamišljam da će njezin znak na brdu ukazanja polučiti sličan uspijeh onom znaku kojeg je dobio biskup Zumarraga, a po njemu i cijeli svjet. Znak, kojeg mu je donio vidjelac Juan Diego, priprosti seljak Indijanac sa brežuljka Tepeyac u Meksiku od „Svete Marije Guadalupe“ preko svog plašta u kojem je donio ruže i istresao ispred biskupa, koji se prostro po podu, poklonivši se pred otisnutom slikom u plaštu s likom Blažene Djevice Marije. A biskup je tražio znak od Diega kad ga je ovaj obavijestio o svom viđenju Gospe i da ona traži od biskupa izgradnju velebne crkve na tom brežuljku.

Znak na podbrdu Crnica neće više biti znak, za neke biskupe, koji je proizvod halucinacija, iluzija, masovne autosugestije ili slično. Nije rečeno da taj znak neće biti  u posebnoj relaciji odnosno refleksiji s križom na Križevcu, kad će mnogi sumnjivci ustuknuti, a i mnogi koji i dalje neće vjerovati, neće moći negirati nadnaravnost znaka.

Ali ne čekajući taj znak, mnogi već sada imaju šansu da osluhnu poruke Gospe i o njima pozorno razmisle i usklade svoj život s njima, jer će toliki otići s ovog svijeta i prije tog znaka.

Upravo je zgodan čas upozoriti na svjetleći kipić u Međugorju, jer toliki su u tami, dubokoj tami.

O, da i do njih dopre Gospino svjetlo!

Molimo!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments