TAKO NEKAKO

piše: Nada Magazin
979859_10202271752297636_493418448_oOvo je profesor koji je dobija nekidan Nobela. Čovik nije ni zna da ga je dobija. Nije ima mobitel, bija je navodno na nekom pješačenju i kad se vratija, rekli su mu poznati da mu čestitaju i tako je dozna za lipu vijest.

Tako nekako.

Beznačajnosti kojima se bavi su sasvin trivijalne, ta koga briga za tamo neke početne trenutke, znanstvenu istinu, bozone i ostale nepotribne stvari?! To baš nikome ne triba. Zato u medijima i nije bilo puno pompe oko nestanka jednog znanstvenika. Bar ne u našima. Oni imaju o čemu pisat, sve Nacionale i priko Milana Internacionale, Rozga sa mudantma i bez njih, gooooool šjore Nives i Modni mačak koji to više nije i sram ga je šta je ikad bija.

Onda, dalje, na tv triba pokazivat sapunice od jutra do sutra, pa nema vrimena za znanstvenika. Nije lako pokazat turske, meksičke, naše, crnogorske i sve ostale. To traži vrimena i puno pameti i promišljanja pri odabiru.

Neću više nabrajat, dosadilo mi je. U svakom slučaju ono bitno kod nas još nije bitno, eto to sam tila reč.

I proč će još vrimena dok postane bitno, tako je kako je, a žalosno je kako je. Ohlokracija (za one koji ne znaju: vladavina svjetine). Dok dura, ništa od napretka. E bravo, a di je Željko Kerum? Nije ga bilo u novine ima par dana.

Već se brinem.

P.S. Profesor o kojemu je ovdje riječ zove se Peter Higgs, Britanac je, a Nobelovu nagradu za fiziku dijeli s belgijskim kolegom koji se zove François Englert.(op. ur.)

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments