ZLATO ZA “ZLATNU DOB”

Kratka pisma iz domovine

piše: Marija Matijašević
IMG_6553Stružec/ Udruga umirovljenika “Zlatna dob” iz Popovače, sudjelovala je na netom održanim 10. sportskim susretima matice umirovljenika Sisačko-moslavačke županije u Sisku.

Sudjelovalo je oko 400 sudionika iz Lekenika, Dvora, Lipovljana, Gline, Siska, Sunje, Jasenovca, Novske, Petrinje, Kutine, Popovače.

Moja …jer i ja sam  član …“Zlatna dob” je osvojila 1. mjesto u kartanju belota i 1. mjesto u pikadu, te 2. mjesto u streljaštvu. Čestitke mojim umirovljenicima. Bravo!

Ovakovo nešto lijepo, ne događa se često, a možda će se i ponoviti u budućnosti. Kod primanja pokala i zlatnih medalja, suze radosnice su krasile lica pobjednika. I ne samo pobjednika, nego i svih članova i njihovih supružnika.

A puno je truda uloženo i večeri “prokartano”, za ovakav uspjeh, kojem se nitko nije nadao ali ga je priželjkivao.  Kako je predsjednik, gospodin Turić rekao: –  Mi smo mala udruga, brojčano i moćno, druge udruge imaju znatno više članova i mogućnosti.

Hvala sponzoru pekarni “Vikend” iz Popovače, koja je sponzorirala majice s natpisima.

U prošlu subotu je povodom toga, napravljena mala fešta sa slavljencima, slikanje i druženje, uz pjesmu i svirku naših stalnih mužikaša.

Netko je ispekao tortu sa brojem1 na njoj, drugi kolače. Bilo je i nekoliko tacni s narescima a netko je opet donio finog moslavačkog friškog vina, netko friški jabučni sok …i eto ti fešte!

Cijelu večer su medalje visjele oko vrata, nitko se nije odvajao od njih. Pa, znate …nije to baš tako jednostavno u ovim godinama postići tako nešto, jer ima članova i u visokim godinama.

Ali što se tiče plesa, okretni su na podijumu, s valcerom se dobro snalaze, i brojni mnogo mlađi bi im pozavidjeti mogli – na eleganciji i pokretu. Blistaju im lica od sreće, kada vrte svoje žene, nešto mlađe od 79 godina.

Jednog živahnog plesača se sjećam, bio je fotograf pedesetih godina i slikao je mene malu, samo su mu slike bile jako mutne. Često pričamo o tome.

Hvala penzionerima, što su obogatili našu Županiju i Hrvatsku svojom pobjedom!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments