ODGOĐEN IZBOR NOVE UPRAVE

Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica zakazala novu izbornu skupštinu za 2. ožujak 2014.

tekst i foto: Sonja Breljak
039Berlin/Netom održana godišnja, izvještajna i izborna skupština Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice, nije dala očekivani rezultat, nova uprava Zajednice nije izabrana iako je stara tijekom održavanja skupštine razriješena  dužnosti.

Redom rečeno, skupština Zajednice je rad započela s odgovarajućim brojem nazočnih, dovoljnim za odlučivanje, od 13o članova koliko ih je na popisu članstva, skupštini je prisustvovalo 70.

Pozdravna riječ predsjednika i njegovo kratko izviješće, prethodilo je ostalim točkama dnevnog reda. U nastavku je skupštinu, u ime predsjednika Damira Kozarića, nazočnoga sastanku ali bolesnoga, vodila dopredsjednica Mira Kiš. Upravni odbor je zahvalio svima koji su radili u prošloj godini a posebno je istaknut i darovanim cvijećem potvrđen, doprinos bračnog para Kordić, Mare i Branka.

036Saslušano je izviješće kontrolora riznice koji nisu imalo konkretne primjedbe osim savjeta za preglednijim vođenjem riznice, a potom i rizničara od kojeg su članovi dodatno zatražili i dobili detaljnije izviješće financijskog ulaza i izlaza u prošloj godini.

Članstvo je bilo zadovoljna financijskim  stanjem, Zajednica se nalazi u financijskom plusu. Unatoč tome, Nadzorni odbor je je imao primjedbe kako suradnja s Upravnim odborom  u godini iza, ipak nije bila zadovoljavajuća i zatražio više respekta prema Nadzornom odboru.

Nakon ovih točaka, dosadašnji upravni odbor, kojemu su izrečene zahvale na radu i zalaganju,  razriješen je dužnosti te je vođenje predlaganja kandidata za novi upravni odbor, na prijedlog članova, preuzeo Ivan Salopek.

044Pokazalo se da je on sam, sudeći po reakcijama članova kod predlaganja, za brojne bio najpoželjniji kandidat za novom predsjednika. No, Salopek je kandidaturu prihvatao samo pod uvjetom da se dosadašnja dopredsjednica Mira Kiš, isto tako prihvati kandidature za dopredsjednicu, obrazlažući to potrebom da predsjednik, on, u slučaju da bude izabran treba imati tim s kojim može dobro surađivati i u koji se može pouzdati. Mira Kiš, iz obiteljskih razloga, nije primila kandidaturu pa potom to nije učinio niti Ivan Salopek.

Nakon toga se glasalo o prijedlogu za Darija Magaša, jedinom kandidatu koji se primio kandidature za predsjednika. Izjašnjavalo se pismeno, dakle tajno, jer je prema Statutu Zajednice to obaveza ako to zatraži barem samo jedan od članova društva. Kako se to i dogodilo, pismeno su se članovi izjasnili o kandidatu za predsjednika. Kandidatura Darija Magaša nije prošla jer je 40 članova bilo protiv, 16 se izjasnilo za, uz dva nevažeća glasa te nekoliko onih koji su skupštinu napustili prije izjašnjavanja.

Skupština je, nakon ovoga ponovo razgovarala o kandidaturi Ivana Salopeka i Mire Kiš te donijela odluku o odgađanju izbora za vrijeme nakon održavanja zabave pod maskama. Nova izborna skupština zakazana je za 2. ožujak 2014. u 16 sati a do tada će radom Zajednice upravljati stari upravni odbor bez dosadašnjeg predsjednika Kozarića koji t0, radi bolesti i liječenja, nije u stanju te se o tome i pismeno izjasnio.

Za nadati je se kako će nova skuština u ožujku na čelo Zajednice ipak dovesti tim (Salopek, Kiš …) za koji većina članova vjeruje kako bi mogao doprinijeti očuvanju i napretku aktivnosti ovog udruženja koje u godini ispred bilježi 30-tu obljetnicu djelovanja.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments