BANSKO VEČER U STUTTGARTSKOM HKSD

HKSD Hrvatskih građana Miroslav Krleža u Fellbachu

Tekst i foto: Josip Mayer

07dd14e2-423c-4a0d-b21b-c46b3d6bf016 Banska večer je držana je u subotu 12. prosinca. 2015 godine u Haula Alle Fellbach- Fridrich-Schiller.Gymnasium Pestalozzistr 50-70736 Felbach.

U prigodnoj društvenoj atmosferi sastali su se, uz članove udruge, brojni uzvanici iz političkog, društvenog i kulturnog života.

I naravno, sve je prošlo uz ples, glazbu i nastup folklornih grupa Felbach i Bad Cannstatta … koje već godinama vodi i usmjerava vrijedna koreografkinja gđa Ivanka Kamenšek. Folklorne grupe se dijele u tri skupine: mlađe, srednje i odrasle generacije.

Na kraju folklornog plesnog programa nastupila je ženska klapa.

 

slikUz bogati program tombolu i ples, pored jela i pića, te domaćih kolača koje su pripremile vrijedne domaćice za ugodnu atmosferu pobrinula se  Grupa „TRIO MELODY“ Biba-Ivica-Drago. Sva trojica već imaju par desetljeća glazbenog iskustva u iseljeništvu.

Nakon kratkog govora predsjednika Ivice Maletića, goste je pozdravila i gospođa Sanja Javor iz veleposlanstva RH.

Predsjednik „HKSD Miroslav Krleža” Ivica Maletić, inače i sam glazbenik, uspješno vodi ovu udrugu, sa nekoliko ogranaka, koja se posebno prepoznaje po svojoj tradicionalnoj fešti Bansko večer, te uvijek rado sudjeluje u raznim projektima grada Fellbacha među kojima je i tradicionalna vinska fešta na kojoj Hrvati predstave dio svoje kulture i običaja.

Tu je i gospodin Zvonimir Pintar zamjenik predsjednika, koji uz druge preostale članove uprave i kluba neumorno pomaže, u služenju gostiju i gdje god je u udruzi pomoć potrebna.

I, na kraju, moglo se zaključiti da su gosti mogli na toj prigodno upriličenoj večernjoj zabavi i ovoga puta nesmetano upijati plesne folklorne programe, te uživati u ritmovima plesa i glazbe do kasnih večernjih sati.

c4250fae-c40f-4890-ab87-656f84bfbff2Udruga najavljuje i poziv na doček Nove 2016 godine.

U prostorijama Doma uz aperitiv i bogato pripremljeni švedski stol.

Za dobro i ugodno raspoloženje pobrinut će se grupa “Trio Melody”. Biba-Ivica-Drago.

Cijena je  40 eura, a zainteresirane se moli da prijave rezervacije najkasnije do 27.12.2015 godine na adresu: Društvo hrvatskih književnika, Miroslav Krleža Fellbach

Tel:0711/57 82 761
www.krleza-fel.bach.de

Srdačno Vas očekujemo!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments