NOVINARIMA…

ONIMA KOJI NEMAJU  MIRA  (6. dio) …vidi ostale dijelove

piše: Dražen Radman
sportski-novinari-brane-se-od-komercijalizma_54613”Jao onima koji su mudri u svojim očima i pametni sami pred sobom!”   (Izaija 5:21)

Poštovani novinari, posebno Vi kojima se događa cinizam!

Da, bilo bi  jako dobro za Vas ako biste u vremenu koje dolazi, eto, i Vi pronašli smisao života i tako mnogo dobrohotnije, pa i učinkovitije pisali o lošim i devijantnim pojavama u društvu.

Jer uistinu zadovoljan i sretan čovjek ne može biti stalno ciničan, sarkastičan pa i nepristojan.

Pronalazak smisla života, ozbiljno to mislim, djelovao bi na Vas poput melema koji je u neposrednoj blizini čekao da ga prepoznate i uzmete. I dalje biste, dakako, pisali vrlo vješto, ali bi Vaša pisana riječ, rekao bih,  bila za izgradnju čitatelja, a ne za ruganje i razgradnju.

Jer, dobrom čovjeku nije poanta oduševiti i nasmijati čitatelje, nego je poanta pomoću teksta pokušati potaknuti na razmišljanje, čak i na promjene, makar se radilo i o onima koji su ‘prozvani’ zbog nečeg doista pokvarenog što su počinili.

Zato, prije nego se život, moguće, naruga s Vama i prije nego Vam otvrdne srce za ono plemenito i uzvišeno, prepoznajte tu frustraciju koja je u Vama, koja Vas izjeda kao rak-rana i tako neminovno utječe na Vaše pero. Usput, možda ona potječe iz neke daleke prošlosti pa Vas kao sjena prati kroz vrijeme, a ne biste to htjeli?

Hoću reći, neka Vas u godini koja teče obuzme strast za pronalaskom onog vrela na kojem biste utažili žeđ svoje duše. To je ona voda zbog koje čovjek zna da je napokon pronašao što je tražio i vratio se doma.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments