AGNOSTICIMA

ONIMA KOJI NEMAJU MIRA (7.dio) …vidi ostale dijelove

piše: Dražen Radman
Mislim kako bi bilo vrlo razumno s Vaše strane ako biste tijekom tekuće godine došli do neke točke i(li) nekog događaja koji bi Vam pomogao zaključiti kako Boga ima ili kako Boga nema.

Oni ljudi koji drže do svog dostojanstva, a vjerujem da ste to i Vi, traže najvažnije odgovore na najvažnija pitanja. Oni se iskreno trude doći do temeljnih istina. Ne idu linijom manjeg otpora i ne pristaju olako na zaključak kako se to ne može spoznati vlastitim razumom.

Ako do kraja ostanete u uvjerenjem kako se Boga ne može spoznati, to bi mogla biti prilično tužna, pa i tragična stvar za Vas koji osim tijela imate i duh i dušu. Dakle, itekako možete prepoznavati i nevidljive stvarnosti.

Zato, kad Vas sustignu okolnosti zbog kojih nećete znati što Vam je za činiti, pokušajte zazvati Onoga koji možda ipak postoji. Možda se ništa strašno neće zbiti. Naprotiv. Usudite se pobuniti protiv varke u vlastitom srcu koja Vam, rekao bih, lukavo daje privid širine, dubine i tolerancije.

Zapravo Vas čini prilično raspršenim i neodređenim ljudima. Konačno, i nije baš neka poanta ostati u zacementiranom vjerovanju kako Boga možda ima, ali ga se ne može dokučiti.

Poanta je zdušno istražiti stvar i pronaći Istinu. Bez nje sve je poprilično besmisleno i prolazno. Bez spoznaje Istine, čovjek je samo lutalica koja se manje ili više vješto trsi da to nije.

”Jer misli vaše nisu moje misli, i puti moji nisu vaši puti, riječ je Jahvina.”  (Izaija 55:8)

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments