UPORNI “DALMATINO”

Tekst i foto: Sonja Breljak
111Berlin:
Krajem proteklog tjedna, minuo je 79. po redu Zeleni tjedan, Grüne Woche, međunarodni sajam prehrane i poljoprivrednih proizvoda.

Među 1574 izlagača iz oko stotinjak zemalja, bijaše i izložbeni prostor Republike Hrvatske. U organizaciji Hrvatske gospodarske komore ove godine su hrvatski proizvodi predstavljeni na dva izložbena mjesta.

101Predstavljanja naše zemlje na ovom sajmu pratimo dugi niz godina. Način i uspješnost tog predstavljanja iz godine u godinu je bio promjenjiv.

Bilježili smo u prošlosti i znatno smanjenje broja izlagača, pa i neke svjetlije trenutke predstavljanja hrvatskih proizvoda i gastronomije. Bilo je i zamjerki i pohvala. A uvijek je ostajala i nada kako će proizvođači i političari i kod nas shvatiti, poput cijelog svijeta, važnost ovog  berlinskog sajma, te hrvatsko predstavljanje na Zelenom tjednu one iduće godine biti bolje od nekog minulog.

No, jedna konstanta hrvatskog predstavljanja i ove je godine  bila prisutna. To je sudjelovanje “Dalmatina”, trgovine hrvatskim proizvodima.

Bračni par Konta, Ruža i Mario, i ove su godine, unatoč prilično zabačenom izložbenom mjestu u dvorani 1.2, uspješno predstavljali proizvode “Badela”.

Na “Zelenom tjednu” su vlasnici “Dalmatina” od 2008. godine.

Ove smo godine kasno donijeli odluku o sudjelovanju. Za dogodine ćemo to napraviti znatno ranije, sad znamo kako treba, vele nam vlasnici “Dalmatina”.

Uporni Ruža i Mario obećavaju sudjelovanje na Zelenom tjednu” i iduće godine.

Ukoliko vam je to dugo čekati i proizvode koje nude želite kušati i ovih dana, “Dalmatino” možete pronaći svakoga dana od 9 do 18 sati a subotom od 9 do 14 sati  na adresi: Dominicusstraße 34, 10827 Berlin.

122

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments