KOJA DOLINA OČAJA

Zemlja u propasti, a oni se međusobno rastežu

piše: Sandra Marelja Muić
milanov-zijev
A što mi je drago što je onakva snježina okovala goransku županiju uz dužno najveće suosjećanje sa pukom koji živi tamo, jer mi se taj feeling nametnuo samo iz jednog razloga: da se kadrovi naših jahača apokalipse malo zamijene sa kadrovima snježno-zaleđene apokalipse, jer su oni postali stvarno nepodnošljivi …kao da se natječu koliko jedan dan može pretrpjeti političkog kaskaderstva, odnosno koliko živci građana to više mogu izdržati.

Koji je samo naramak brzopoteznih pao ovaj tjedan: kopanje rova oko ministra financija rezultiralo prvom smjenom pomoćnika kojeg se razvlačilo radi kredita, naglo uhićenje vođe liječničkog sindikata i napad na vjerodostojnost njegovog vojnog invaliditeta, ministar zdravstva gubi ovlast nad HZZO-om, nedjeljni blockbuster nauštrb sisačke županice opet, a ne znam je li nas Clint Eastwood u svojim najboljim danima može nadmašiti.

Dimi se, praši, fijuče gdje god pogledaš, samo što je Clint u svemu čega se prihvatio bio uspješan, a nama ovdje samo uspješno maglu stvorili, gotovo kao u spaghetti –westernu.

Nije baš da su ono skroz neuspješni, uspjeli su čak srozati i roditelje djece s posebnim potrebama da iziđu na ulicu i protestiraju jer je mnogima ukinut status njegovatelja radi neke smiješne odredbe o količini sati koje im dijete u određenoj ustanovi provede.

A gdje vam je kraj, što niste mogli od čijeg mramora oduzeti nego u najnemoćnije dirate? Koja Dolina očaja.

Premijer se sav stisnuo dok govori u kamere, kao da želi prikriti fleku od kave na hlačama. Imam osjećaj da bi se svaki put najradije zaključao u wc kad naiđe netko s pitanjem.

Gurkaju ga novinari u kut: …šta se zbiva, hoćete li razriješiti ministra financija, jedinog među ovim baby faceovima kojeg je narod zapamtio,  je li se raspadate, koliko je stranka časna.

A brate mili, tu bi se i najsabraniji kavom zalili, a oni ne prestaju daviti s pitanjima. S druge strane se vladajući oponent dohvatio svijetla pozornice i mikrofona pa ne prestaje brljati o smjeni i rekonstrukciji vladi, te prozivati da li trenutno postoji ijedan sposoban ministar.

A, našao se pravi za govoriti o pravim ministrima, bolje da im ne počnem zasluge ili možda bolje rečeno za-duge nabrajati.

Deja vu po tko zna koji put viđen kod te ekipe. Glavni govori, okolo njega štrumfovi  i obavezno jedna štrumfeta koja stoji iz lijevog ramena, gleda u Vođu i ne trepće, najbolja do sada u recentnom izdanju kninske gradonačelnice.

Niti možeš više slušati ni jedne, niti druge, niti diverzne treće – stvarno ti muka dođe. Jedni isti kao i drugi, potpuno i nemam uopće sumnje u to. Zemlja u propasti, a oni se međusobno rastežu … a budale jedne, što ne bi svi zajedno se trebali potruditi da nas izvučete iz shita?

Da vam je stalo do Hrvatske stvarno to bi i učinili, ali nije, stalo je samo do fotelje da ne izmakne i do ničeg više. Nisam nikoga čula da je rekao; učiniti ćemo sve da izvučemo zemlju iz krize …nikoga.

Srećom pa nam mentalitet ipak najviše naginje onom geslu: -kruha i igara …pa si mi nađemo osvježenje o od političkog sumora u raznim višestrukim vjenčanjima naših pjevačkih zvijezda koji nekim čudom to sve žele obaviti istovremeno u najvećoj tajnosti i u najvećoj tiraži, u nečijim sudskim ročištima, a da ne znamo ni sami oko čega se vrte, osim oko obleke pjevačice svaki put koja to sve koristi kao promociju itd.

Ako nemamo kruha, barem imamo igara, a više od toga očito nikako nećemo ni dobiti.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments