ZAHVALNOST MLADIH

tekst i foto: Sonja Breljak
006Berlin/ Nedjeljno misno slavlje u crkvi svetog Bonifacija uobičajeno prati pjesmom mješoviti crkveni zbor pod ravnanjem Matije Ćosić te glazbenu pratnju Marije Kolak na orguljama.

No, nedjelju iza to je iznimno učinio Zbor mladih Hrvatske katoličke misije  Berlin pod ravnanjem Suzane Smolković. Naime, mladi su se pjesmom a potom i riječima koje je na kraju mise izgovorila članica zbora Matea Marić, željeli zahvaliti vjernicima na potpori koju čine kako bi mladi HKM Berlin na proljeće otputovali u Dubrovnik na Susret katoličke mladeži Hrvatske i Bosne i Hercergovine.

Mladi Hrvatske katoličke misije Berlin već imaju iskustva s putovanja na Susret katoličke mladeži u Sisak. Bio je to izvanredan doživljaj, u tome su po povratku svi bili jednoglasni. Za putovanje u Dubrovnik pripremaju se duže vrijeme, kako duhovno tako i materijalno. Duhovne priprave čine se kroz kateheze, predavanja, sudjelovanja u raznim aktivnostima kao što je pomoć starima i bolesnima.

A materijalne priprave odnose se na osiguranje sredstava za putovanje u Dubrovnik.  Mladi su prije Božića prodavali pšenicu koju su sami sijali, te prodavali u više navrata, kolače koje su načinili njihovi roditelji. Tako su prikupljali sredstva i primicali se sve više željenom cilju – putu u Dubrovnik koji je sada potpuno izvjestan.

Mogli su se nadati ostvarenju tog puta jer, kako reče, pri zahvali, mlada Matea Marić: Imali smo vas dragi naaši vjernici!  

Riječi zahvalnosti mladih i njihova pjesma učinili su nedjeljno okupljanje vjernika još ugodnijim.

Ovom prigodom Zbor mladih se, riječima zahvalnosti i prigodnim darom oprostio i od gostujućeg člana zbora, Dominika Čepulića iz Zagreba koji je boravio u Berlinu na studijskoj izobrazbi te za to vrijeme sudjelovao u radu berlinske misije i glazbeno pratio mlade pjevače. Lijepo prijateljstvo sasvim će sigurno imati nastavak kako u Berlinu tako  i u Zagrebu.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments