POMOĆ UNESREĆENIMA

prilog: Sonja Breljak

Berlin/ “Ne dajmo se! Budimo braća i sestre u nevolji i pomozimo unesrećenima. Naknadno ćemo vidjeti gdje je pomoć najpotrebnija i to s Vama podijeliti! Pomozimo zaustaviti suze, izgraditi porušene kuće, unesrećenima pomoći. Ne budimo jaki na riječima, nego na djelu! Zato svaki euro, svaka sitnica, proslijeđeni link, status na svom profilu… Sve vraća osmijeh i toplinu. Mi to možemo i hoćemo! Hajdemo!” 

Slijedeći ovaj poziv voditelja Hrvatske katoličke misije Berlin, fra Zvonka Tolića, odazvalo se u dva dana preko četiri tisuće ljudi koji su na PayPal račun, do objave ovog priloga, uplatili više od 250 tisuća eura pomoći, potresom pogođenoj Hrvatskoj, točnije Petrinji, Sisku…

Pored prikupljanja financijske pomoći, akcije koja još traje i u koju se može još uvijek uključiti putem ovog linka, volonteri, vjernici HKM Berlin organiziraju i prikupljanje materijalne pomoći u obliku stvari, odjeće, higijenskih potrepština. Već nakon prvog dana, prikupljeno je dovoljno odjeće.

U pozivu na akciju, organizatori su napisali sljedeće:

Dragi svi organiziramo prikupljanje pomoć za Glinu i okolna sela. Imamo 2 kombija na raspolaganju (hvala gospodinu Marijanu Marinčiću). Donacije možete donijete u prostorije HKM Berlin, Feldstrasse 4, 13355 Berli i to u četvrtak 31.12.20 od 09.00 do 13.00, subota 02.01.2020 od 10.00 – 18.00 h. Kombi kreće u nedjelju 03.01.2020 za Glinu. Kod bilo kakvih potrebnih informacija obratite se kod Marija Maša Knezović ili Antonija Grubišić.”

Kako se već prvoga dana prikupilo dovoljno odjeće, organizatori akcije su objavili listu potrebnih stvari. Na popisu potrebne pomoći navedeni su prehrambeni i higijenski paketi te osobna zaštitna oprema.

U Prehrambenom paketu potrebne robe, našli su se: brašno, ulje, riža, šećer, sol, tjestenina, makaroni, tjestenina, mlijeko, kruh, voće, orah, badem.

U Higijenskom paketu su: sapun, šampon,  pasta i četkica za zube, maramice, higijenski ulošci, toaletni papire a na koncu i Paket osobne zaštitne opreme.

U ovom posljednjem paketu sadržani su: medicinske maske, zaštitno odijelo, rukavice, maramice na bazi alkohola, sredstva za dezinfekcijumu  a kod posljednjeg javljanja traženim artiklima organizatori akccije su u potrebno pribrojili i paracetamol i hanzaplast i sredstva za dezinfekciju rana.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments