STARA UPRAVA I NOVI ČLAN

tekst i foto: Sonja Breljak
032Berlin/ Sportsko društvo Croatia Berlin je održalo redovitu, godišnju, izvještajnu a ovom prigodom i izbornu skupštinu.

Skupštini su, uz članove Croatije nazočili i novinari te gosti među kojima i Josip Juratović, zastupnik njemačkog Bundestaga kao i predsjednik i dopredsjednica Zavičajnog kluba “Brođani”, Ivan Bitunjac i Elizabeta Kopić.

Skupštinu je kratkim pozdravom otvorio predsjednik SD Croatije, Josip Begić, posebno pozdravljajući počasne predsjednike Peru Kolobarića i Franca Husajinu.

036Na početku skupštine svečano je  uručena članska karta novom članu SD Croatije, parlamentarcu Josipu Juratoviću, što su svi nazočni pozdravili toplim pljeskom. Josip Juratović je zahvalio i izrazio zadovoljstvo biti članom takvog sportskog udruženja. Naglasio je važnost kluba kako sa sportske  tako i sa one socijalne strane  jer brine o mladima, sklanja ih s ulice i odgaja u sporskom i tolerantnom duhu.

U nastavku  skupštine, govorilo se o radu i rezultatima Croatijinih ekipa u godini iza. U SD Croatiji se natječu sljedeće ekipe: Ü40, Ü32, potom I. i II. momčad Croatije dok se mladi i djeca okupljaju, treniraju i natječu u dobnim skupinama A, C, D, E i F što pruža nadu i uvjerenje kako CD Croatia ima pored sadašnjeg natjecateljskog potencijala, i onaj za buduće dane i godine u uzrastima djece i mladih nogometaša koje sama odgaja. .

Da nije jednostavno i lako raditi u ovakvom volonterskom klubu, to je jasno. -Nedjeljom smo već od devet sati na sportskim terenima. Umjesto da budemo s obitelji ili u crkvi mi imamo obaveze u klubu. To nije jednostavan posao, rekao je između ostalog predsjednik Josip Begić. O radu kluba govorio je i dopredsjednik i menadžer, Igor Čaktaš, posebno o ekipama odraslih, ocjenivši dobrim trenutno stanje i položaje na tebelama u natjecateljskim skupinama u kojima se nalaze. O radu s mladima govorio je voditelj tog odjela, Zoran Babić dok je o futsal ekipi, posebno i o dvorani za trening koja nedostaje, par riječi rekao Slobodan Ćesić. 

Po saslušanom godišnjem izvješću, stara uprava je razriješena dužnosti a pristupilo se biranju nove. Nova uprava ujedno je i stara, dakle, na čelu CD Croatije i dalje je Josip Begić, potom su u upravi Igor Čaktaš, Zoran Babić, Ivan  Pelivan, Slobodan Česić i rizničarka Erika Nützner.

Staroj-novoj upravi poželjeli su svi puno uspjeha a izabrani su izrazili nadu kako će uspjeti ostvariti  sve želje, uprave, igrača i navijača te održati ekipe Croatije na stabilnim položajima. Predsjednik Begić je istaknuo kako upravu i klub čekaju brojne obaveze, natjecanja, turniri pa treba prionuti poslu i opravdati dano povjerenje.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments