DUHOVNA LUSTRACIJA

U Crkvi u ili kod Hrvata mora se provesti operacija „Oluja“

piše: Nikola Bašić
5816A628-F9EF-4BBE-9751-CEE48FEF5E36_w640_r1_sVis/ I, zaista, doslovno duhovna lustracija kod Hrvata neka se događa od glave do pete; hoću reći od kardinala do običnog deklariranog kršćanina. Zašto kler u Crkvi kod Hrvata, osobito visoki kler: kardinali, biskupi i njihovi uži suradnici, isto i klerici, ne slušaju ono što je Krist zapovjedio svojim učenicima (apostolima) kad je uzlazio na nebo?

A rekao je, postulatom ili zapovijeđu: „Dana mi je sva vlast, nebeska i zemaljska. Zato idite i učinite sve narode učenicima mojim! Krstite ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga! Učite ih da vrše sve što sam vam  zapovjedio! Ja sam s vama u sve vrijeme do svršetka Svijeta“.( Matej,  28. 18-20)

Imamo i dio, zatajenog,  klera i karizmatika koje ne treba prozivati nego ih podržavati.

Među inim zapovijedima bila je i ova:“Na svom putu navješćujte: Blizu je kraljevstvo nebesko! Liječite bolesnike, uskrisujte mrtve, čistite gubavce, izgonite zle duhove! Badava ste primili, badava i dajte! Ne pribavljajte sebi pojase ni zlatnog, ni srebrenog, ni bakrenog novca; ni putne torbe, ni dviju haljina, ni obuće, ni štapa, jer radnik zaslužuje uzdržavanje!“ (Matej, 10. 7-10).

Slično nalazimo i kod evanđelista Luke, koji također opisuje slanje učenika (apostola) da propovijedaju o kraljevstvu nebeskomom:

U koji god grad uđete te vas prime, jedite što stave pred vas! Ozdravljajte bolesnike u njemu i narodu kažite: ´ Približi se k vama kraljevstvo Božje!´“(Luka, 10. 8-10)

Može li netko primiti nauk, propovijedanje, a da ne opazi blizinu kraljevstva o kojemu se upravo propovijeda?

Krist nije rekao: propovijedajte kako se približilo kraljevstvo nebesko, i na tome stao, nego je on posvjedočio to kraljevstvo svojom vlašću, prvenstveno na zemlji, pred očima ljudi, čineći znakove i čudesa, a najviše putem ozdravljenja bolesnih i vlašću istjerivanja zlih duhova.

Ta kakvo je to kraljevstvo koje ne pokazuje svoju moć? A Isus je u tome bio izravan. Pokazali su to i njegovi učenici iza silaska Duha Svetoga kad su krenuli propovijedati o Isusovu kraljevstvu nebeskom, kako nas u tome izvješćuju zapisana djela apostolska. Uzmimo samo ovaj primjer. Petar je u Jeruzalemu održao svoj prvi i javni govor pred mnoštvom naroda, u kojem je bilo raznih narodnosti:

-Parti, Međani, Elamiti i stanovnici Mezopotamije, Judeje i Kapadocije, Ponta i Azije, itd., a da su svi razumjeli što Petar govori na njihovom materinjem jeziku. Rekao im je kako se ostvarilo proročanstvo proroka  Joela o izljevanju  Duha svetoga na svako ljudsko biće, itd..

Ali ovo je za podcrtati:

Izraelci čujte ove riječi: Bog je pred vama potvrdio Isusa Nazarećanina moćnim djelima i čudesnim znacima koje, kako i sami znate, Bog učini po njemu među nama“(Djela apos. 2, 22-23).

Tada se pokrsti njih oko 3 tisuće. Čak što više, stoji odnosno piše u istoj knjizi: “Strah spopade svakoga, jer su apostoli činili mnoge čudesne znakove“.( 2. 43-44). Ili ovaj primjer:

A preko ruku apostolskih događali se mnogi čudesni znakovi u narodu, tako da su čak na ulice iznosili bolesnike te ih postavlji na postelje i nosila, da barem sjena Petrova, dok je on prolazio, padne na nekoga od njih. A i mnogi su dolazili iz gradova u okolici Jeruzalema i donosili bolesnike i one koje su mučili nečisti duhovi. I svi ozdravljahu. (Djel. Ap, 5. 12 – 15).

E sad zamislimo nekoga našeg kardinala ili biskupa, kako polaže ruke i ozdravlja bolesnike koje su mu donijeli ispred njegove palače! To se neće nikada dogoditi, jer je biskupova palača, dvorac ili Kaptol onaj zlatni novac, srebreni ili bakreni utrošen u to, a Isus je rekao da propovijedaju i ozdravljaju bez da nose ili ubiru taj novac.

No, kad smo zadnji put čuli ili vidjeli, gotovo u strahu, da je neki od njih potvrđen, kao Isus prema riječima sv. Petra u Jeruzalemu, mnogim znakovima i čudesima. Ovdje gore piše, da je i Petrova sjena ozdravljala, jer stoji:

-I svi ozdravljahu! A kod nas ako koji karizmaztik položi svoje ruke a isti u Duhu pada na pod, čini problem biskupima i mnogim nevjernim klericima-župnicima.

Kad si biskupe zadnji ili prvi put polagao ruke i u ime Isusa ozdravljao bolesnike ili istjerao Zlog duha? No, Bože mi oprosti, ako i ne bi čuda od biskupa, ali polaganje ruku je zapovjeđeno.

Vidimo današnjeg papu kako u prolazu na nebrojene glave djece i drugih polaže svoje ruke.

Ne, ovo nije, ni slučajno, kakvo osuđivanje biskupa ni bilo kojeg vjernika kršćanina, a i pravi vjernik kršćanin neka zna da je i njemu isto zapovjeđeno kao i biskupima, gdje spadam i ja. Pa netko može pitati, a kad si ti Nikola potvrđen nekim znakom ili čudom. Imam od- govor. Da, u mojoj obitelji, neposrednoj obitelji, i moje supruge potvrđen sam čudesnim znakovima. Neki su mi i objavljeni u Glasu koncila.

A ovdje: molitvom sam doživio obraćenje osoba iz moje životne sredine.

Dapače, polaganjem biskupove ruke na čelo krizmanika, mazanjem svetim uljem znakom križa dat je nevjerojatno ogromnoj većini krizmanika „znak da već ne dolaze u crkvu nedjeljom“.

To je, za mene, čudno čudo , ali ono s negativnim znakom. Potvrđen si krizmaniče da te već ne vidim do vjenčanja ili krštenja tvog djeteta.

Obuzima me strah, kad ovo doživim, a to se dogodilo iks puta, odnosno svaki put nakon krizme, strah kao što bijahu svi u strahu gledajući apostolske znakove i čuda. Zato moramo duboko biti svi zamišljeni nad ovim te krenuti na posao da ponovo dođe sila Duha Svetoga na svih nas, jer koji, Duh, kod mnogih krizmanika očito nije došao, bilo „zaslugom župnika i biskupa“ ili bilo drugim razlogom. A posao je prvenstveno molitva i to zajednička, kao i kod apostola kad su čekali silazak Duha Svetoga. Molitva u obitelji, molitva po raznim skupinama ili kroz udruge, naravno u crkvenim prostorijama ili za to u blagoslovljenom prostoru i ponajviše uz vodstvo svećenika ili, dapače, biskupa.

Da da, kad je jedan biskup predmolio krunicu pred pukom i to kroz devetnicu ili trodnevnicu, predvodio križni put, isto tako kroz  …dnevnice? Najlakše je „lajati“ na političke karavane i upirati na ove i na one, a osobito na “one lijeve“, jer da su oni krivi za ovakovo stanje u zemlji.

Navodno, ne rade svoj posao ili brigu za gospodarstvo, nego brinu uske interese. A kako je onome u palači ili dvorcu naspram onih karavana, jer ne radi svoj posao; ne provodi Isusovu zapovjed:“Učite ih da vrše sve što sam vam zapovijedio“!

Vjerujem da su prvi apostoli riječju i djelom prenijeli svojim nasljednicima, uz polaganje, ruku da i oni vrše sve što im je zapovjeđeno, kao svojim neposrednim učenicima odnosno Kristovim. I onda k tome pridodati euharistijske konkrese, po biskupijama, metropolijama i općim nacionalnim euharistijskim kongresom, a uz to postiti poste u dogovorene dane.

A napose okajavanje nacionalnih grijeha psovke, pobačaja i oskvrnjenja dana gospodnjega (nedjelja).

Da da biskupe, a ne trošiti novac (zlatni, srebreni ili bakreni) na takozvane znanstvene skupove o zločinima iz ratova i pogubljenju tolikih iz našeg naroda, a o pobačajima nikada znanstvenog skupa pod vodstvom biskupa, po kojima je deset puta više izvršeno ubojstava, tj. pobačaja ili ubojstava nerođene djece, ali ne od nekih vanjskih agresora nego od onih majki koje si ti biskupe još nedavno krizmao, ubojica vlastite djece, uz podršku očeva i plaćenih ubojica iz tvoga grada a ne iz nekog koji počinje s prvim slovom B (Beč, Budimpešta, Beograd, Brisel).

A o psovci da i ne govorim. Koliko si biskupe održao propovijedi o psovci, nakon pobožnosti procesija, adoracija, krunica i drugih pobožnosti, poput nekadašnjeg nadbiskupa Stepinca?

On je prorokovao Bleiburg na Euharistijskom kongresu u Čazmi, i u svojoj propovijedi ispred Zagrebačke katedrale 1943. A tu je imenovao grijehe, gore navedene, po kojima prijeti opasnost do istrebljenja hrvatskog naroda.

Očišćenje ili lustracija će se dogoditi, ako krenemo molitvom i gore navedenim pobožnostima i pokorom(postom). To će biti pobjedonosna operacija „Oluja“ u našoj Crkvi kod Hrvata!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments