GRAD IZ BAJKE

Slavonskim Brodom je zavladala Ivanomanija

 

tekst i foto: Emil Cipar
DSCN8293Slavonski Brod/ Od nedjelje 6. travnja, grad Slavonski Brod stoji pod dječjom upravom. Nije bilo nikakve pobune, štrajka ili revolucije, gradonačelnik Mirko Duspara predao je dobrovoljno ključeve grada Vili Kosjenki u čvrstoj nadi kako će mu ih ona nakon tjedan dana vratiti.

Umjesto gradonačelnika, dogradonačelnika, gradskog vijeća i gradske uprave gradom vladaju likovi iz bajki Ivane Brlić Mažuranić, gradska djeca i djeca koja će idućih dana doći u posjete gradu iz bajke.

DSCN8282Dobrodošli u svijet bajki su i svi oni koji nikada nisu uspjeli ili nisu htjeli postati odrasli. Jedan od njih je svakako Filip Mrvelj, svjetski poznati 3D-Street art umjetnik, koji je napravio trodimenzionalne slike i uveo nas u bajkovito podzemlje. Njegove slike će idućih dana izmijeniti izgled glavnog gradskog trga.

Tako su se već kod primopredaje ključeva brojni posjetitelji mogli uvjeriti kako je na korzu bogat i podzemni život koji inače u svijetu odraslih ne postoji.

DSCN8295

Slavonskim Brodom je zavladala Ivanomanija i sve je podčinjeno zakonima mašte iz bogatog svijeta bajki Ivane Brlić Mažuranić. Ako ovih dana dođete u Slavonski Brod, a bilo bi zgodno da dođete, moći će te se u to sami uvjeriti.

Gradska knjižnica, Galerija umjetnina, Kazališno koncertna dvorana, kultni kafić: Caffe bar Mojster… svi su se stavili u službu Vile Kosjenke, Regoča, Šegrta Hlapića, Djeda Neumijka, Potjeha i drugih Ivanih likova.

DSCN8305-001

U svijetu bajki i novinari su djeca. Zbog toga, ako želite doznati sve novosti iz svijeta, kao i program cijele Ivanomanije, čitajte njihovu web-stranicu: U svijetu bajki.

O važnijim događajima iz grada u kojem vladaju djeca pisat ćemo i mi.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments