POEZIJA U SLIKAMA

tekst i foto: Sonja Breljak
056
Berlin/ U prostorima Veleposlanstva republike Hrvatske u Njemačkoj, na adresi Ahornstr. 4, konačno ponovo jedan kulturni događaj. Na žalost, malo ih je. Premalo se hrvatska kultura, puno manje nego li hrvatski političari, predstavlja u njemačkoj metropoli. U razloge takve manjkavosti ovom prigodom ne ulazimo. Prepuštamo  bjelinu ovog kutka našeg portala, ljepšim mislima, užitku sresti i upoznati umjetnost Narcise Adalgise Škopac.

“Mirisi boja” naslov je izložbe. Priroda, cvijeće, autoportret slikarice …a ispred svega boje, tople, žarke, umirujuće. –Malo je danas lijepih događaja i doživljaja, zato ova izložba i slike koje izazivaju tako lijepe osjećaje radosti i ugode, zaslužuju našu pozornost, rekao je između ostalog veleposlanik RH u Njemačkoj, Ranko Vilović, otvarajući izložbu nizom pohvalnih rečenica upućenih nazočnoj slikarici, njenoj osobnosti i njenom radu. Par rečenica zahvalnosti domaćinima izrekla je i umjetnica, pozdravljajući one koji su došli na otvaranje izložbe “Mirisi moja”.

Narcisa Adlagisa Škopac, umjetnica i profesorica likovne kulture, rođena je u Puli, školovana u Labinu i Rijeci. Sudjelovala je na brojnim samostalnim i skupnim  izložbama. Na međunraodnom bijenalu CamerotArte 2005. izabrana je među dvadeset umjetnika svijeta čija će djela biti u stalnom postavu ovog prestižnog talijanskog muzeja.

Izložba  “Mirisi boja” Narcise Adalgise Škopac u Veleposlanstvu RH u Berlinu, ostaje otvorena do 11. svibnja. Posjet izložbi moguć je uz prethodnu najavu Veleposlanstvu RH.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elizabeta Kopic
Elizabeta Kopic
10 years ago

I moja malenkost na izlozbi slika u VRH