POVRATAK IZ DUBROVNIKA

Tekst i foto: Sonja Breljak
085Berlin -Dubrovnik/ Šezdesetak mladih vjernika iz Hrvatske katoličke misije Berlin, sudjelovalo je na devetom po redu Susretu hrvatske katoličke mladeži održanom proteklog vikenda u Dubrovniku.

Geslo ovogodišnjeg susreta hrvatske katoličke mladeži koji se održava svake dvije godine u jednom od gradova Hrvatske, bilo je: “Na slobodu pozvani”. Susret u Dubrovniku okupio je oko 35 tisuća mladih iz Hrvatske i svijeta.

Mlade Hrvate iz Berlina predvodio je dušobrižnik fra Ivan Macut, voditeljice Zbora mladih Suzana Smolković i Anica Krstanović te Draška Perić. Mladi se u Berlin vraćaju u ponedjeljak u popodnevnim satima.

Sljedeći Susret hrvatske katoličke mladeži bit će održan  tek za tri godine. Odstupanje od uobičajenog rasporeda je radi održavanja Svjetskog susreta mladih u Krakowu 2016. godine. Tako će  jubilarni, deseti susret hrvatske katoličke mladeži biti 2017. godine. Grad domaćin  ovog susreta bit će Vukovar.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Damir
10 years ago

Ovakvi susreti bude nadu da ovaj svijet još uvijek ima šansu. Mladost koju ujedinjuje dobrota, molitva, pjesma inadasve vjera biti će oslonac u nadi za bolje sutra.