IGNORIRANI I OTPISANI

tekst: Ante Karačić
CroppedImage312210-Jeremy-Toljan-sap-Hoffenheim-Bundesliga-TSG-Saison-15-16-Bilder-Galerie-06Točno mjesec i pol je do početka nove sezone u Bundesligi.

Prema procjeni stručnjaka ovu bi godinu u prvi plan trebala ući dva igrača hrvatskih korijena po jednome roditelju.

Hrvatski mediji ih uopće ne spominju. Može se reći da ih ignoriraju. Vjerojatno zato što su odlučili da igraju za nacionalnu selekciju zemlje rođenja.

JEREMY TOLJAN rođen 1994. godine u Stuttgartu. Nastupa za momčad Hofenhajma.

Njegova majka je Hrvatica a otac Afroamerikanac. Jeremy je odlučio da nastupa za zemlju rođenja.

Do sada je prošao sve selekcije njemačke reprezentacije: U17 – 8 nastupa, U19 – jedan nastup, U 20 – 5 nastupa i U 21 – 21 nastup,  i sada je najozbiljniji kandidat da uđe u konkurenciju prve momčadi.

160427_pulisic_usmnt_trevor_ruszkowski-usa_today_sportsCRISTIJAN PULISIC ili kako ga od milja zovu “novi Mesi”. Cristijan je jedan od najvećih talenata viđen na ovim prostorima i zasigurno u ovoj godini će postati jedan od najzapaženijih igrača Bundeslige. Njegova popularnost  kod navijača Borusije je gotovo dosegla popularnost Marka Rojsa, idola Borusijinih navijača.

Rođen je 1998. u Americi. Otac Marko  je Hrvat koji je početkom 90 -ih godina u Americi igrao mali nogomet. Cristijan se po nagovoru Jürgena Klinsmana još na početku karijere odlučio da nastupa za selekciju zemlje gdje je rođen. Prošao je sve selekcije USA reprenzetacije. Za U15 ostvario je 10 nastupa i 2 gola, za U17 je ostvario 34 nastupa i 20 golova a za prvu selekciju 16 nastupa i 7 golova.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments